Abonnementsartikel

John Deere er alt lige fra megastore mejetærskere, finsnittere og traktorer til have-/parkmaskiner til de professionelle brugere

Grøn og gul - ikke af misundelse men af succes.

John Deere har de senere år vundet stor indpas hos de danske landmænd. Og ikke nok med det, for det amerikanske mærke med international produktion har med sine have-/parkmaskiner også fundet rigtig mange kunder inden for dette segment.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- På LIB 2006 vil vi derfor have hele vores produktpalette med lige fra plænetraktorer over marksprøjter, skivehøstere, traktorer til finsnittere og mejetærskere, fortæller Otto Freiesleben, administrerende direktør for Nellemann Agro, der har importen af John Deere til Danmark.

I forbindelse med rokeringer i hal A, hvor John Deere udstilles, er det lykkedes at få lidt mere plads, og det er blevet brugt til at gøre udstillingen endnu mere kundevenlig.

- Blandt andet har vi indført en elektronisk tavle, så alle kan se, hvilke forhandlere, der er på standen, når man besøger den, forklarer Pernille T. Hansen, marketingchef hos Nellemann Agro.

Der vil også være en stor butik, hvor man kan købe John Deeres merchandise og få sig en snak om service og reservedele.

- Og i anledning af, at John Deere i år har været 50 år i Europa, vil vi uddele forskellige ting til vores gæster på standen, siger Pernille T. Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med andre ord vil der på John Deere standen være rigtig mange tilbud, uanset hvilket produkt man er interesseret i.

Helt nye traktorer

Ingen kan vel være i tvivl om, at den store John Deere 9520T bæltetraktor er imponerende. Men det er ikke den, Nellemann Agro regner med at sælge flest af i Danmark.

- På LIB 2006 introducerer vi to helt nye traktorer i 7030-serien, nemlig 7430 og 7530, og jeg er sikker på, at John Deere 7530 bliver den mest solgte traktor i Danmark, siger Otto Freiesleben.

Han begrunder sin antagelse med, at netop denne John Deere traktor har det helt rigtige forhold mellem motoreffekt, vægt, størrelse og udstyr i klassen for traktorer på omkring 200 hestekræfter. Denne størrelse traktorer er nu de mest solgte i Danmark.

Der er fem modeller i John Deere 7030-serien, og de tre største, 7730, 7830 og 7930, bliver bygget i Waterloo, USA, mens de to nye i serien, 7430 og 7530, bliver bygget i Mannheim, Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fem modeller spænder over maksimale motorydelser fra 198 til 269 hestekræfter, alle ydet af John Deeres egen Tier III-motorer med elektronisk styring.

Samtidig er traktorerne udstyret med Intelligent Power Management, der giver op til 30 flere hestekræfter under PTO-arbejde og transport.

Bagakslen på 7430 og 7530 er utrolig robust og liften på de to modeller er kategori tre med en løftekraft på 9.000 kg.

En anden fordel med på de to nye Mannheim-modeller er også muligheden for 42 tommer dæk.

I kabinen er 7430 og 7530 identiske med 6030-seriens modeller, og et lydniveau på 70,6 dB er én af de ting, man lægger mærke til på de lange arbejdsdage i marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere traktornyheder

John Deere 6030-serien vises også for første gang i Danmark på LIB 2006, siden de i september i år blev vist første gang af John Deere ved introduktionen i Warzawa.

Der er tale om syv modeller, som har motorydelser fra 113 til 188 hestekræfter.

Den forøgede motoreffekten i forhold til deres respektive forgængere skyldes især de nye Tier-III motorer, der blandt andet har turboladere med variabel geometri.

John Deere 6230,6330 og 6430 er de mindste modeller og har 4,5 liters motorer, 4 cyl. De yder henholdsvis 113, 123 og 134 hestekræfter.

John Deere 6530, 6630, 6830 og 6930 har større 6,8 liters motorer, 6 cyl, og de yder henholdsvis 144, 155, 172 og 188 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også i kabinen på 6030-modellerne er der sket ændringer. Nu styres alle funktioner via Command Center-computeren ved instrumentpanelet i højre side af traktoren.

Nemmere betjening

I kabinen på de nye traktorer fra Mannheim-fabrikken er mange ting forandret.

Stoffet er gjort lysere og helt specielt er det nye CommandCenter. Her har brugeren mulighed for at indstille og skifte mellem stort set alle funktioner, der er at finde på traktoren.

Desuden kan chaufføren indstille, hvilke overvågningsfunktioner, han vil have vist på skærmen, mens han også kan indkode de fem knapper øverst på computeren, så de udfører lige præcis de opgaver, han har indstillet knapperne til.

Også mængden af olie i olieudtagene kan justeres, samtidig med at foragerautomatikken kan indkodes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye computer er let at overskue og meget brugervenlig, idet alle funktionerne styres via en enkelt drejeknap og de tre grønne knapper på instrumentpanelet. Desuden kan alle funktionerne ses på denne ene skærm.

Af nye funktioner på 30-serierne fra Mannheim finder man også, at HMS-foragerautomatikken, og Autotrac aktiveres nu af liftkonsollen på traktoren. Disse knapper var før to særskilte knapper på instrumentpanelet.

Flere valgmuligheder

Kendetegnende for de alle de nye modeller er de forskellige valgmuligheder af udstyr, transmissionstype og indretning i kabinen. Alle traktorerne fra Mannheim kan udstyres med den såkaldte CommandArm, hvor olieudtag, gearskifte og andre væsentlige funktioner er placeret.

Traktorerne kan også leveres med affjedret foraksel, TLS, hvor det nu er muligt manuelt at styre affjedringen. Under kørsel er autoindstillingen at foretrække, men man kan via de hydrauliske stempler til affjedringen sænke eller hæve fronten af traktoren.

På den måde er det muligt via affjedringen at afhægte eksempelvis frontvægte fra traktoren, idet vandringen fra top til bund på affjedringen er omkring 20 centimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modellerne kan også udstyres med små finesser som køleskab, lædersæde og klimaanlæg.

Som noget nyt på Waterloo modellerne er valg af transmissioner. Nu er AutoQuad ikke kun forbeholdt 7720 og 7820. Modellerne 7730, 7830 og 7930 kan udstyres med AutoQuad eller John Deeres AutoPower, PowerQuadPlus eller AutoQuadPlus med EcoShift. Igen en funktion der giver flere valgmuligheder for at tilpasse traktoren efter behovet.

EcoShift-transmission er også et nyt begreb. Transmissionen regulerer motorstyringen automatisk, således at omdrejningerne sænkes til 1.750 omdrejninger pr. minut ved en hastighed på 40 kilometer i timen.

Ligeledes kan alle modellerne i 6030- og 7030-serien udstyres med AMS-systemet.

6030-serien og de tre 7030-traktorer fra Waterloo forventes at komme til Danmark i december. For de to nye modeller, 7430 og 7530, bliver ventetiden lidt længere. Her satser Nellemann Agro, på at få traktorerne hjem til foråret 2007.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Premiere i Danmark

I den mindre ende er der også sket ændringer i såvel John Deere 5015-serien, og John Deere 4720 er blevet opdateret fra fabrikken i USA - denne traktor har både Danmarks og Europa premiere på LIB 2006.

I 5015-serien er der nu modeller med normal sporvidde, hvor der før kun fandtes ekstra smalle modeller til plantagebrug og andre specialopgaver.

Den maksimale motorydelse i 5015-seriens fem modeller går fra 59 til 91 hestekræfter.

Model 4720 er en såkaldt kompakttraktor, der som standardudstyr har en lydsvag ComfortGard kabine, som gør den velegnet til maskinstationer, kommuner og andre med brug for en professionel traktor i dette segment.

Motoren yder maksimalt 62 hestekræfter fra en fircylindret John Deere PowerTech motor.

Klar til græsset

John Deere tilbyder et bredt program til at håndtere græsmarker lige fra skivehøstere til kraftige selvkørende finsnittere og rundballepressere, frontlæssere og teleskoplæssere.

På LIB 2006 kan man se flere nyheder inden for disse vigtige maskiner.

For eksempel kan snitningen ske med en John Deere 7000 ProDrive finsnitter fra fabrikken i Zweibrücken i Tyskland.

ProDrive er en helt ny transmission, som ikke kræver skift at gear under arbejdet i modsætning til de tidligere selvkørende John Deere finsnittere.

- Det gør den meget nemmere at køre med, siger Mogens Olsen, Produktchef hos Nellemann Agro.

Fra førersædet kan snitlængden trinløst reguleres fra fem til 22 millimeter under kørslen med IVLOC-gearudvekslingen.

På LIB 2006 kan man se en model 7500 finsnitter uden bord - men den kan køre med såvel majsbord, som bord til direkte høst eller pickup. Motoren på denne model yder hele 570 hestekræfter.

Mange mejetærskere

John Deere er også kendt for sine mejetærskere, og her kan man både vælge mellem rystermaskiner og rotormaskiner med enten en eller to rotorer.

- På LIB 2006 har vi vores flagskib, John Deere STSi, med. Den er bygget på fabrikken i Moline, USA, og den kan monteres med et 30 fods skærebord. Men på udstillingen viser vi den med et 25 fods PremiumFlow skærebord, fortæller Mogens Olsen.

John Deere har også lanceret en HillMaster-udgave, som kan kompensere med op til 22 procent ved kørsel på sidehæld. Denne udgave kan ikke ses på LIB 2006.

Korntanken på STS rummer 11.000 liter, og motoren yder 493 hestekræfter. Tømningen sker med en foldbar tømmesnegl, der yder 120 liter i sekundet, så det kun tager cirka to minutter at tømme tanken.

Med på LIB 2006 er også John Deere 9680i WTS, som er en konventionel rystermaskine fra den tyske fabrik i Zweibrücken.

Den har seks rystere, motoren yder 373 hestekræfter, og korntanken rummer 11.000 liter.

På standen kan den ses med en nyudviklet John Deere 615P bælte pickup, som er velegnet til skårlagte frøafgrøder.

På standen:Landbrugsmaskiner

John Deere 5515F traktor

John Deere 5515 traktor

John Deere 5820 traktor

John Deere 6430 traktor

John Deere 6930 traktor

John Deere 7530 traktor

John Deere 7730 traktor

John Deere 8530 traktor

John Deere 9520T bæltetraktor

John Deere 633 frontlæsser

John Deere 678-200CN rundballepresser

John Deere 9680i WTS mejetærsker med 615 bælte pickup

John Deere 9880i STS med 25 fods skærebord

John Deere 388 skivehøster

John Deere 740 Plus trailersprøjte

John Deere 7500 finsnitterHave & Park maskiner

John Deere plæneklippere

John Deere plænetraktorer

John Deere Zero Turn

John Deere parkklipper 1565

John Deere kompakttraktor 2320 SNOWFOX

John Deere kompakttraktor 3720 SNOWFOX

John Deere kompakttraktor 4720

John Deere Gatorer

På testbanen for traktorer:

John Deere 6630 traktor

John Deere 7830 traktor

John Deere 7930 traktor

John Deere 8230 traktor

John Deere 8530 traktor

På testbanen for sprøjter:

John Deere 740 trailersprøjte

John Deere 840 trailersprøjte

På testbanen for autostyring:

John Deere 8530 traktor med AutoTrac