En tur til Rusland med Bygholm Landbrugsskole i august 2004 satte gang i tankerne hos Christian Sørensen om at tage et ophold i landet som driftsleder på en svineproduktion.

- Jeg var i gang med uddannelsen til agrarøkonom og ville være 30 år, inden jeg blev færdig. Jeg har for eksempel aldrig rejst rundt i udlandet med rygsæk og gjorde op med mig selv, at hvis der skulle ske noget, så skulle det være nu, fortæller Christian Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag sidder han som driftsleder på et nyopført svineproduktionsanlæg til 220 søer ”Full Line” med seks ansatte på Kuban Universitet, intern KS og en mindre kernebesætning.

- En af de store udfordringer har været sproget. Jeg talte ikke russisk, og de talte ikke engelsk, så det var ikke helt nemt i starten, siger han med et smil.

Han fik imidlertid i starten lidt hjælp af en tolk og en russisktalende dansk medarbejder hos Skiold Echberg, som monterede foder- og ventilationsanlæg. Ligesom det også viste sig, at en af medarbejderne kunne lidt engelsk.

I dag kan Christian Sørensen forstå en del russisk, men stadig kun tale lidt.

Hans opgave har været at oplære og træne de russiske ansatte i dansk svineproduktion – især med hensyn til management og teknologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er meget glad for sit arbejde, men understreger, at man ikke skal tage til Rusland og arbejde for at slippe for papirarbejde og administration.

- Det er faktisk værre i Rusland, siger han.

Læs mere i novmber-udgaven af Hyologisk, der udkommer 3. november. Bestil abonnement på:

www.Hyologisk.dk.