Abonnementsartikel

FødevareIndustrien vil have gjort noget effektivt ved branchens image, der er blakket efter næsten et helt år, hvor den ene fødevareskandale har fulgt den anden.

FødevareIndustrien, der er brancheforening for de fleste danske fødevarevirksomheder, havde i går årsmøde, hvor fødevareskandalerne fyldt en del i formanden, Mogens Granborgs beretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge nyhedsbrevet fra Altinget kaldte Mogens Granborg det forløbne år for ”ikke noget kønt syn”, og for at rette op på branchens image holder FødevareIndustrien et værdiseminar i det nye år med henblik på udarbejdelse af en ”Code of conduct”, et regelsæt for fødevarevirksomheder.

- Vi vil gerne give en forståelse blandt vores medlemmer af, at det er nødvendigt offensivt at arbejde med vores image. Vi vil gerne bevidstgøre om, at vi skal gå forrest og sætte vores egne standarder," siger Mogens Granborg.

Formålet med regelsættet er dels at vise handling, dels overflødiggøre yderligere lovgivning, sagde Mogens Granborg.

Forslaget fik straks tilslutning fra Forbrugerminister Lars Barfoed, der deltog i FødevareIndustriens årsmøde. Han betegnede forslaget som fremragende.

Andre var dog mere forbeholdne og udstrykte skepsis over for, om det blot mundede ud i størrre byrder til de virksomheder, der i forvejen følger lovgivningen, mens de få virksomheder, der er årsag til de mange skandaler, forholder sig passive.