I 1977 hørte landmændene I USA for første gang om en ny høstteknologi, som kunne tærske og udskille kornet på en anden måde end de traditionelle mejetærskere.

I dag, 30 år efter, er Axial-Flow princippet stadig det benyttede tærskeprincip i Case IH's mejetærskere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Skønt Axial-Flow designet er blevet forbedret, er grundprincipperne i Axial-Flow teknologien stadig de samme. Mejetærskerne er stadig lette at betjene, mere pålidelige og billigere at vedligeholde end de traditionelle rystermejetærskere og de mere komplicerede rotormejetærskere - de såkaldte hybridmejetærskere, siger Gerry Salzman, seniordirektør for Case IH global marketing indenfor høstmaskiner.

Cyrus McCormick opfandt og tog patent på den mekaniske mejetærsker i 1834. J.I. Case begyndte at sælge tærskere i 1842, og International Harvester producerede de første kommercielle maskiner til bomuldsplukning i 1949. Disse fornyelser var skelsættende indenfor landbruget på samme måde som indførslen af Axial-Flow.

I 2007 vil Case IH i Danmark markedsføre Axial-Flow 2388 og flagskibet Axial-Flow 8010. Med 455 hestekræfter, som den maksimale ydelse, (405 hestekræfter nominel effekt) har Case IH Axial-Flow 8010 mere end dobbelt så mange hestekræfter som den originale Axial-Flow 1460 fra 1977.

For at markere de 30 år med Axial-Flow vil alle årgang 2007-modeller af Case-mejetærskerne have en 30 års fødselsdagslabel på korntanken.