Arbejdsløsheden er lav i Danmark. Derfor har det tidligere Hedeselskabet - nu HedeDanmark - hentet østeuropæisk arbejdskraft til landet.

Faktisk har firmaet haft så stor succes med lettisk arbejdskraft, at den grønne servicevirksomhed nu tilbyder at formidle lettisk arbejdskraft til andre danske virksomheder inden for den grønne sektor, herunder landbrug, skovbrug, gartnerier, planteskoler og grønsagspakkerier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rekrutteringen foregår via HedeDanmarks lettiske selskab HedeBaltic Latvidan SIA. Allerede en måned efter at det nye tiltag blev annonceret, har de første virksomheder meldt sig på banen. De første lettiske medarbejdere er allerede nu ved at blive sendt til flere danske svineproducenter, gartnerier og skoventreprenører.

I foråret stod vi desperat og manglede medarbejdere. Et sent forår betød, at plantesæsonen var meget kort. Derfor var der brug for ekstra hænder på en lang række forretningsområder, fortæller forstkandidat Morten Gaarde, der står for gennemføringen af rekrutteringerne.

- Vi sendte derfor 27 lettere til Danmark. De deltog i mange forskellige opgaver inden for det grønne fagområde som for eksempel plantningsopgaver i skoven, planteskolearbejde, anlægsgartneri samt vandløbsvedligeholdelse.

- Det var 27 meget motiverede, engagerede og hårdtarbejdende medarbejdere. Det har internt i HedeDanmark været så stor en succes, at vi nu ønsker at tilbyde at hjælpe andre danske virksomheder inden for den grønne sektor med rekruttering af lettisk arbejdskraft, fortsætter Morten Gaarde.

Derfor har HedeDanmark i september måned sendt informationsmateriale ud til arbejdsgiverforeningen, Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) og alle dens medlemmer om det nye rekrutteringstilbud. Allerede nu har flere virksomheder vist sig meget positive overfor det nye tiltag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi får flere henvendelser fra virksomheder, der ønsker en kvalificeret rekruttering, efter de enten har anvendt vikarbureauer eller selv rekrutteret udenlandsk arbejdskraft, hvor medarbejdernes kundskaber har afveget meget fra det lovede, siger Morten Gaarde.