Abonnementsartikel

Der er for tiden blandt landmænd en stor interesse for at investere i landbrug i udlandet. Der er i mange lande mulighed for at opbygge store interessante landbrugsprojekter, som kan give et flot afkast.

Dette trækker i mange danske landmænd, men de færreste har tiden og det økonomiske råderum til at føre et sådan projekt ud i livet. Hvad gør man så, når man gerne vil være med i udlandet, men man har sin bedrift i Danmark, og denne kræver ens fulde opmærksomhed?

Artiklen fortsætter efter annoncen

En mulighed er derfor at gå ind i et projekt, som passiv investor.

LandboSyd holder 21. november 2006 et temamøde om aktieinvestering i produktionslandbrug i udlandet. Driftsøkonomikonsulent hos LandboSyd, Morten Bonefeld, vil komme med indlæg omkring klarlægning af landmandens strategi i forbindelse med investering i udlandet.

Skal udlandsinvesteringen ses som en udvidelse af den hjemlige bedrift, skal teltpælene i Danmark rykkes helt op og emigrere til udlandet, eller skal det være en passiv investering som et aktiekøb?

Derudover vil Morten Bonefeld komme med nogle rentabilitetsbetragtninger og komme ind på, hvordan man kommer i gang i udlandet.

Der vil være indlæg om konkrete muligheder for aktiekøb i udenlandske landbrugsprojekter, fra både FirstFarms og Dan-Pig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FirstFarms har købt to landbrugsselskaber i Slovakiet med over 6.300 hektar jord og 1.350 malkekøer. Per Willumsen og Stig Andersson, der er to af de fire grundlæggere og aktionærer bag FirstFarms, vil fortælle om deres projekt i Slovakiet og omkring den nært forestående børsintroduktion.

Dan-pigs kernekompetence er management og optimering af svineproduktioner. Derudover er Dan-Pig katalysator på opstart og drift af nye projekter. Dan-Invest blev etableret af Dan-Pig i august 2006.

Dan-Invest har fokus på tre projekter med tilsammen 5.000 søer og omkring 9.000 hektar. Derudover forventer de at opstarte mindst fem nye projekter inden for en overskuelig fremtid. Der investeres primært i Krasnodar-området, som ligger i det sydvestlige Rusland. Selskabet forventer en gang i fremtiden at gå på Børsen ligesom FirstFarms.

LandboSyd’s skatteekspert, Peter May, vil komme med et indlæg omkring tekniske ting, som selskabsret og skatteregler, omkring investeringer i udlandet. Dagen vil blive afsluttet med en fælles diskussion omkring dages emner.