Abonnementsartikel

Kvinderne rykker fra mændene, når det gælder landbrugs- og fødevareerhvervets videregående uddannelser. Det skriver Landbrugsrådet i nyhedsbrevet FoodCulture i dag.

Det er den samme tendens som ses på mange andre mellem- og videregående uddannelser, hvor der er 61 procent kvinder. Blandt de studerende på agronomstudiet udgør kvinderne hele 81 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der kommer flere kvinder på alle uddannelser, og landbrugserhvervet er ingen undtagelse, siger cheføkonom Leif Nielsen fra Landbrugsrådet.

Rådgivning påvirkes ikke

- Der vil blive flere kvindelige rådgivere, men de vil næppe påvirke den faglige landbrugsrådgivning, vurderer Leif Nielsen, der tidligere har set på konsekvenserne af de mange kvindelige studerende på jurastudiet.

- Derimod kan en stigende andel af kvindelige rådgivere godt betyde, at for eksempel arbejdstiden bliver mere fleksibel, fortsætter Leif Nielsen.

Undersøgelser viser nemlig, at kvinder i højere grad end mænd, prioriterer hensynet til familielivet, når de vælger job. Og tendensen er allerede virkelighed i den juridiske verden.