Abonnementsartikel

På Agromek præsenteres en nye malkerobot, der er udviklet med fokus på lavere drifts- og serviceomkostninger

Merlin Freedom Throught Flecible Solutions (F.T.F.S.) er navnet på en helt ny malkerobot, som præsenteres første gang ved Agromek 2007.

Robotten er udviklet med det formål at skabe en stabil robot, hvor service og driftsomkostninger holdes på et minimum. Det har man forsøgt at opnå ved at udnytte velkendt, driftssikker teknologi kombineret med ny og forbedret teknologi.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Merlin F.T.F.S. har færre bevægelige dele, færre elektroniske komponenter og et simpelt netværk, der skal sikre lavere serviceomkostninger.

Desuden er den udstyret med frekvensstyret vakuumpumpe, der ifølge forhandleren sammen med en ekstern serviceenhed sørger for en reduktion i strømforbruget på mellem 45 og 60 procent.

- Merlin robotten, der i forvejen har det laveste vandforbrug på markedet, vil sammen med de store besparelser på strømforbruget blive en af de malkerobotter på markedet med de laveste driftsomkostninger, hedder det i en pressemeddelelse fra Milktech.

Fylder mindre i stalden

I forbindelse med udviklingen af robotten er der også blevet kigget på robotarmen for at få en højere kapacitet og dermed mere mælk pr. robot.

- Foreløbige forsøg viser på grundlag af ændringerne, at kapaciteten er steget med 10 procent i antallet af malkninger pr. døgn, lyder det fra forhandleren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den robuste robotarmen på Merlin F.T.F.S, er en direkte videreudvikling af den eksisterende robotarm. Her er ny laserteknologi, controller og software med til at sikre en større kapacitet. Den nye arm er også blevet udstyret med et vaskesystem til laseren, så denne bliver mere driftsikker, og antallet af alarmer minimeres.

Derudover er selve kassetten, som robotten er integreret i, blevet mindre. Det er blandt andet gjort for, at det skal være lettere at tilpasse den eksisterende stalde. Kassetten er gjort 40 centimeter kortere.

For at lette servicearbejdet er andelen af elektronik i robotten blevet reduceret med 20 procent, og det nye netværk skulle tilmed være i stand til at registrere præcist hvor i robotten, der eventuelt er opstået en fejl.

Selve malkeanlægget er også blevet forbedret. Robotten er blevet udstyret med det helt nye Afilite mælkemeter, der arbejder med en ny pression ved mælkemåling. Et nyt Digital Vakuummeter med hukommelse erstatter det gamle for større nøjagtighed og sikkerhed. Det helt ny 4 QC mælkekvalitetssystem med blodcensor er standard og sikrer, at robotten lever op til lovgivningen. Frasorteret mælk kan sendes til et fem spands system til separation af mælk.