Abonnementsartikel

Danske landmænd skylder i alt 184 milliarder kroner til de danske realkreditinstitutter – mere end halvdelen, cirka 110 milliarder kroner er FlexLån®

Senest den 24. november skal landmænd med FlexLån® tage stilling til, om de ønsker at fortsætte med deres nuværende lån, eller om tiden er ved at være inde til at vende blikket mod et mere ’sikkert’ lån.

- Modsat de seneste år, hvor landmænd med FlexLån® har fået en julegave i form af lavere ydelser som følge af lavere renter, er det i år højere ydelser, der ligger gemt under juletræet, siger landbrugschef Annette Søe Jepsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Renten er nemlig steget flere gange det seneste års tid, og det gør det interessant at overveje, om for eksempel et RD Cibor6®-lån er den rigtige løsning.

Cibor6 med rentesikring

- RD Cibor6® med rentesikring er det seneste af Realkredit Danmarks tilbud til landmænd. Denne lånemulighed kombinerer den lave ydelse fra et almindeligt RD Cibor6® lån med en rentesikring, lyder det fra landbrugschef Annette Søe Jepsen.

En rentesikring består af både en rentebund og et renteloft – som du vel at mærke selv fastsætter. Du bestemmer selv, hvor høj en rente du maksimalt vil betale, og hvor lav en rente du mindst vil betale på lånet – og dermed kan du sikre dig mod store rentestigninger.

Samtidig vælger du også selv, hvor længe rentesikringen skal løbe. Vi anbefaler at rentesikringen løber mellem tre og 10 år.

Cirka 110 milliarder i flexlån

- Danske landmænd skylder i alt 184 milliarder kroner til de danske realkreditinstitutter – mere end halvdelen, cirka 110 milliarder kroner er FlexLån®, så dansk landbrug er uden tvivl et erhverv, der er meget følsomt over for store rentestigninger, fortæller landbrugschef Annette Søe Jepsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Realkredit Danmarks eksperter forudser, at 2007 byder på flere rentestigninger. Derfor er det en god idé for mange landmænd med FlexLån® at sætte sig ned med deres rådgiver og overveje det skræddersyede RD Cibor6® med rentesikring.

- Men selvfølgelig handler det overordnet set om, hvor meget is du har i maven. Kan du som landmand leve med risikoen for yderligere rentestigninger, eller ønsker du at kombinere lav rente med sikkerhed?, siger landbrugschef Annette Søe Jepsen.