Abonnementsartikel

103 maskinstationer er nu tilmeldt Dansk Kvægs frivillige ordning for kvalitetsopfølgning på ensilagearbejdet, oplyser Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret.

Det betyder, at den enkelte maskinstation kan sammenligne ensilagekvaliteten på de bedrifter, hvor de har lavet arbejdet, med landsgennemsnittet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Konsulent Hanne Bang Bligaard er begejstret over tilslutningen til ordningen.

- Vi har ikke et fast mål for, hvor mange maskinstationer, vi gerne vil have med. Men jeg synes, at det er rigtig mange, der har tilmeldt sig hen over året, siger hun.

Målet med ordningen er i sidste ende bedre ensilagekvalitet til landmanden. De får tilsendt en rapport, hvor de kan se, hvordan tørstofprocenten, ammoniaktallet, pH og meget mere ser ud. Og dermed vurdere, om arbejdet kan forbedres på særlige punkter eller på visse bedrifter.

Hanne Bang Bligaard håber, at de mange tilmeldte maskinstationer bruger rapporterne aktivt, så landmand, maskinstation og rådgiver kan få en dialog om, hvordan tingene kan gøres bedre.

- Det er så let at skyde på hinanden, men med resultaterne i hånden, har maskinstation, landmand og rådgiver noget konkret at forholde sig til, siger Hanne Bang Bligaard.