Abonnementsartikel

Case IH satser for alvor på "virtual reality" i udviklingen af nye traktorer og mejetærskere.High-tech software skaber tredimensionelle billeder af komplette landbrugsmaskiner.

Denne software har gennem de seneste seks måneder været i brug med stor succes hos Case IH's udviklingscenter i Burr Ridge, nær Chicago.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye udviklingsmetode fokuserer på tredimensionel gengivelse af komplette maskiner eller udvalgte komponenter.

Så snart udviklingsingeniørerne har færdiggjort alle CAD tegningerne, ændrer den specielle software tegningerne til komplekse tredimensionelle modeller af den fremtidige maskine. Maskinerne vises derefter virtuelt i interaktive simuleringer med en hastighed på 60 billeder pr. sekund.

- Vi anvender en kombination af high-power computere og specielt software, som oprindeligt blev udviklet til designet af personbiler.

- Udviklingsteams kan så inspicere resultatet og afprøve alle funktionerne under simulering, som svarer til faktiske forhold, næsten som ved en traditionelt fremstillet prototype, lyder det fra Case IH.

En masse muligheder

Frem for alt gør brugen af virtual reality det muligt at fremskynde udviklingsprocessen uden den traditionelle fremstilling af delkomponenter eller hele maskiner som prototyper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved udviklingen af de nye Case IH Puma traktorer, blev der med stor succes anvendt software ved planlægning og fremstilling af motorhjelmdesignet og opgradering af kølesystemet, lyder det fra Case IH, hvor man imidlertid forventer, at den avancerede software kan bruges til langt mere end blot praktisk udviklingsarbejde.

- Den kan også med stor fordel anvendes til at lave ergonomiske undersøgelser og efterprøvning af designs. Til efterprøvning af ergonomien i en traktorkabine kan føreren teste stort set alle funktionerne i den virtuelle kabine, lyder det fra Case IH.

Ingeniørerne hos Case IH forudser også en fremtidig anvendelse inden for brugertræning i forbindelse med specifikke vedligeholdelsesopgaver, reparationer eller justeringer. For eksempel er en "virtual tour" i den nye Axial-Flow mejetærsker en mulighed i dag. Virtual reality software er installeret i udviklingscenteret i Burr Ridge, men bliver også anvendt på den centrale europæiske fabrik i østrigske St. Valentin.