Abonnementsartikel

Alo Danmark har leveret frontlæsser nummer 1.000 fra serien, der blev introduceret i maj 2005

LIB-messen i Fredericia blev brugt til at markere et skarpt hjørne for Alo Danmark A/S i Skive.

Virksomheden, som er et datterselskab af verdens største frontlæsserproducent, Ålö AB i Sverige, har nemlig leveret frontlæsser nummer 1.000 fra den nye frontlæsserserie, der blev introduceret i maj 2005.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I Danmark omfatter serien Quicke, Trima, Veto, Massey Ferguson og Valtra. Her i november ruller frontlæsser nummer 40.000 af det nye samlebånd på fabrikken i det nordlige Sverige.

Over al forventning

- Selv om Danmark er et af Ålös mindre eksportmarkeder, har det Skive-baserede datterselskab allerede solgt 1.000 frontlæssere til danske landmænd, beretter virksomheden.

- Det er gået langt over forventning, siger Arne Fisker, salgschef, Alo Danmark.

De nye frontlæsser-modeller fra Ålö bygger på et særligt beslags- og tilkoblingssystem, som styrke- og dimensionsmæssigt er konstrueret til større og tungere traktorer og kraftige frontlæssere.

Ved at montere specielle låsekonsoller på de nye frontlæssere kan flere modeller desuden leveres til ældre traktorer med ældre traktorbeslag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Allerede da vi introducerede denne nye serie, mærkede vi stor interesse fra landmændene. Den gode interesse har været der siden, fortæller Arne Fisker.

- I Ålö har vi jo slået to fabrikker sammen til én, så vi både producerer Quicke- og Trima-læssere ét sted. Vi har da mærket rationaliseringsgevinster ved den sammenlægning, og det spiller også ind i det hurtige salg, siger Arne Fisker, der fremhæver flere fordele, som kan forklare interessen for den nye frontlæsser-serie.

- For det første har vi et godt, etableret navn bagved. Desuden er en stor fordel ved de nye læssere, at alt hvad der hedder hydraulikrør, ventiler og slanger er gemt væk.

- Og man skal ikke døje med, at der for eksempel hænger foderrester fra læsseren, siger han.

- Det er specielt mælkeproducenter, kvægbrugere, der køber vores frontlæssere. Og de mange skjulte ting kommer dem til gode. De får bedre plads til frontvægt, frontlifte og så videre, siger Arne Fisker, der har mærket tilfredshed med de 999 læssere, der er blevet solgt inden LIB-messen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tilbagemeldingerne har været utroligt positive. Både i forhold til de nævnte fordele, men selvfølgelig har det også noget at sige, at det ydre følger med, siger Arne Fisker.

Ingen problemer

Salget af frontlæsser nummer 1.000 stod Salling Traktorservice for.

- Vi har nærmest altid forhandlet læssere af disse mærker, siger Peter Nielsen, der overtog ledelsen af Salling Traktorservice i 1996.

- Vi har da også solgt en hel del af disse læssere, og vi har mærket stor interesse for dem, siden den nye serie blev introduceret, fortæller han. Peter Nielsen forstår godt den pæne interesse.

- Vi har ingen problemer med læsserne, og det er jo et godt tegn. Og så er de meget nemme at montere, siger Peter Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er kram

Mælkeproducent Mogens Kudahl fra Lund nær Skive mødte op på årets LIB-messe, hvor han blev lykønsket med sin nye frontlæsser.

Frontlæsseren er en TrimaPlus 4.0, som skal monteres på Mogens Kudahls Case MXU traktor.

Og Mogens Kudahl har - lige som Peter Nielsen - heller ikke haft nogen problemer med Trima-læsseren fra Alo Danmark.

- Det er en opdateret model af den frontlæssertype, jeg har haft i ni et halvt år, fortæller han.

- Den gamle har ikke fejlet det mindste, selv om jeg har haft den i snart 10 år. Når der ingenting har været i vejen, mener jeg da, at det er kram, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg regner da med, at den nye læsser holder lige så længe, siger Mogens Kudahl med et smil.