Abonnementsartikel

Jelling Maskinforretning er flyttet i nye omgivelser, og nu er der for alvor plads at boltre sig på med 20.000 kvadratmeter grundareal

Det er lidt af en omvæltning, kunderne hos Jelling Maskinforretning bliver udsat for, når Jelling Maskinforretning holder reception den 8. december 2006. Denne dag markerer afslutningen af byggeriet og indvielsen af de nye omgivelser, som maskinforretningen har fået.

Pladsen slog ganske enkelt ikke til mere i den gamle forretning, og der var ikke de store muligheder for at udvide, så derfor måtte indehaver Holger Skjoldemose se sig om efter nye steder til den voksende maskinforretning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores forretning er vokset en lille smule hvert eneste år de seneste 10 år. På den gamle grund havde vi 1.900 kvadratmeter under tag og kun nogle få hundrede kvadratmeter rundt om bygningerne. I de nye omgivelser har vi bygninger på 3.300 kvadratmeter, mens grunden er på 20.000 kvadratmeter, fortæller Holger Skjoldemose.

- Nu kan vi både få plads til at vise maskiner frem indendørs i udstillingshallen, og vi kan også have andre redskaber og maskiner til at stå udenfor, hvilket var et problem før, hvor pladsen rundt om bygningerne var meget trang.

- Samtidig er logistikken i virksomheden også væsentlig forbedret. Så kapaciteten får også et skub i den rigtige retning, fortsætter Holger Skjoldemose, der siden 1995 har været ejer af Jelling Maskinforretning.

Flere traktorer

Det har taget omkring et halvt år at færdiggøre de nye bygninger i udkanten af Jelling, men selve projektet har været i tankerne hos Holger Skjoldemose i omtrent tre år. Så lang tid har det nemlig taget, fra de første streger blev slået, til de sidste godkendelser var i hus, og bygningerne stod klar.

Det var ikke kun den løbende vækst, der gjorde udslaget til de nye bygninger. Det, der for alvor var med til at træffe beslutningen for omkring tre år siden, var det nye traktormærke, som Jelling Maskinforretning pludselig fik under tag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Massey Ferguson har vi altid haft, men som Agco-forhandler fik vi pludselig også Fendt-traktorer i huset. Derfor blev det med ét endnu mere småt med pladsen, og vi bestemte os for, at vi måtte have mere plads, forklarer Holger Skjoldemose.

De flere traktorer er desuden støttet op af en positiv vækst på redskabssiden, hvor Jelling Maskinforretninger forhandler mærker, så som Lemken, Hardi, Samson og Kongskilde.

Navnet forpligter

Fra starten har der ikke været tvivl om, at Jelling Maskinforretning fortsat skulle ligge i Jelling. For som Holger Skjoldemose siger, så forpligter forretningens navn. Men samtidig skulle det være i omgivelser, hvor der var mulighed for en fremtidig udvidelse.

Det bevirkede, at der først skulle laves lokalplan til de nye bygninger - en proces, der tog omkring et år. Men for Holger Skjoldemose har det været ventetiden værd.

- Det er en rigtig dejlig fornemmelse, når man går rundt her i de nye lokaler. Det har været en lang proces at skulle igennem, men det er rart, at tingene er faldet på plads, siger en glad Holger Skjoldemose

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den 28. december holder maskinforretningen traditionen tro åbent hus. Her er der mulighed for at alle interesserede kan se de nye lokaler.