Abonnementsartikel

McCormick lancerer TTH-teleskoplæsseren i Danmark. Maskinen har både lift, pto og olieudtag, og samtidig kan hele førerplatformen vendes, så TTH også kan køre med frontmonterede redskaber

Først den ene vej og så den anden vej fristes man til at sige, når blikket falder på den nye teleskoplæsser fra McCormick.

Firmaet har nemlig gjort sit til at udvikle en universel teleskoplæsser, der foruden teleskoparmen også er udstyret med en hel del landbrugsrelaterede komponenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teleskoplæsseren er kort og godt udstyret med en traditionel tre-punktslift, pto på 540 og 1.000 omdrejninger pr. minut og to dobbelte olieudtag.

Samtidig kan hele førerplatformen vendes, hvis maskinen skal udstyres med frontmonterede redskaber.

Flere muligheder for styring

Teleskoplæsseren blev vist for første gang på Agritechnica i 2005, men nu er TTH - Tele-Tractor-Handler'en altså kommet til Danmark, hvor den blev vist på LIB-udstillingen i Fredericia.

TTH har fire muligheder for styring. Krabbe-, for- og fire-hjulsstyring er de tre gængse måder at styre på, men det nye ved maskinen er, at den også kan styre ved hjælp af baghjulsstyring.

På den måde får teleskoplæsseren samme styreegenskaber med frontmonterede redskaber med førerplatformen vendt bagud som en traditionel traktor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Liftkapaciteten er 4.500 kg, og maskinen kan levere 130 liter olie pr. minut til fjernudtagene.

Transmissionen på maskinen består af en tre-trins kombineret powershift og hydrostatisk transmission, hvilket giver teleskoplæsseren en maksimal hastighed på 40 kilometer i timen.

Løftehøjden på teleskoparmen er 8,6 meter, og TTH har en maksimal løftekapacitet på 3.500 kg.

Italiener med finsk islæt

Motoren i McCormick TTH består af en fire-cylindret Sisu-dieselmotor på 150 hestekræfter. Så selvom teleskoplæsseren produceres i Italien, er det ikke en ren italiener, men med den finske Sisu-motor i konstruktionen.

Og det er ikke tilfældigt, at produktionsstedet er Italien. McCormick ejes nemlig af firmaet Argo, der - ganske rigtigt - er italiensk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Argo er også navnet bag mærker så som Laverda og Landini, og teleskoplæsseren produceres på Laverda-fabrikken. Firmaet beskæftiger over 3.000 ansatte.