Abonnementsartikel

Der er kommet fire markante opgraderinger på Redrock 280 S-modellen inden for det sidste års tid, og flere er på vej

Det går godt med salget af Redrock 280 teleskoplæsserne hos Ribers Maskinimport i Varde. Faktisk så godt, at de knækstyrede teleskoplæssere har været i restordre nogle gange på det sidste.

Løbende forbedringer og en konkurrent, der har stoppet produktionen af et rivaliserende produkt sidst på sommeren, er nogle af forklaringerne, mener firmaets direktør Jørn Riber, der også tror, at ”naboeffekten” har påvirket salget positivt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Redrock 280 S er et rigtig godt produkt, og der er ingen tvivl om, at når folk først finder ud af det, så spredes rygtet hurtigt, siger Jørn Riber.

Foretrækker Super-model

Ribers Maskinimport har forhandlet Redrock teleskoplæssere de sidste seks år, og efterspørgslen har hele tiden været til at få øje på – i hvert fald på Redrock 280 S-modellen.

- Vi har solgt Redrock 280 i to forskellige modeller de sidste to år. Men fordi vi kun har solgt en af 280 standard-modellerne i den tid, har vi valgt at øge vores fokus på Redrock 280 S, og helt fjerne standard-modellen, siger Jørn Riber, og tilføjer:

- Jeg plejer altid at ringe til kunderne cirka tre uger efter, at de har modtaget en Redrock, for at høre om de er tilfredse, og der har faktisk kun været positive tilbagemeldinger.

- De få utilfredse tilkendegivelser jeg har fået, har typisk handlet om at folk har fået købt det forkerte tilbehør, og det findes der jo en løsning på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For som regel får vi udstyret byttet til det kunden har brug for, siger Jørn Riber.

Konstant udvikling

Det er især det seneste halve år, at der er blevet solgt mange Redrock 280-teleskoplæssere hos Ribers Maskinimport, der er eneforhandler i Skandinavien og de baltiske lande. Og det markante salg har haft indflydelse på udviklingen af modellen.

- Hver gang vi sælger en Redrock teleskoplæsser, har vi kontakt til kunderne, og derved får vi et godt indblik i, hvordan de ville ønske sig at maskinen fungerede, hvis de selv kunne bestemme, siger Jørn Riber.

- Vi har hele tiden fokus på, hvad det er kunderne efterspørger, og den viden leverer vi videre til fabrikken, der løbende udvikler produktet, siger Jørn Riber og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om, at modellens ”børnesygdomme” er væk. Men samtidigt er modellen også blevet opgraderet på fire til fem områder det sidste års tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Redrock 280 S har blandt andet fået forbedret hydraulikken, så maskinen kan arbejde hurtigere og mere effektivt, og der er monteret nyt multi-joystick, der betyder, at alle funktioner kan betjenes samlet med højre hånd.

Derudover er en ny styreenhed til det indbyggede 6-trins automatgear en af forbedringerne.

Alsidig maskine

Kunder er forskellige og har individuelle ønsker. Og det er der blevet skelet til i udviklingen af Redrock 280 S. For teleskoplæsserens computer er blevet opgraderet, så den kan programmeres præcist til individuelle behov.

- I princippet kan vi fortælle den, hvordan hver enkelt kunde vil have sit gearskifte til at fungere. Det er dog ikke helt billigt at skræddersy teleskoplæsseren på den måde, og de fleste vælger da også at få maskinen bygget op ved hjælp af ekstra-udstyr, fortæller Jørn Riber.

Redrock teleskoplæsseren imødekommer mange behov – både nåde der skal arbejdes i højden og med almindeligt jordarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er en del landmænd, der har problemer med at nå op i deres fuldfoderblandere, men det klarer en Redrock uden problemer, fordi den er lavet til at arbejde i højden. Derfor er den også utrolig god, når der skal stables baller.

Billig i drift

Med undtagelse af en enkelt fabrikationsfejl på en tre uger gammel Redrock og nogle fatale brugerfejl, har der ikke været reklamationer på Redrock 280 S-modellen. Og det er selvfølgelig noget kunderne kan lide.

- Redrock-modellerne er holdbare og billige at køre med, og der er ingen tvivl om, at det er et væsentligt incitament, når kunderne skal købe et produkt i en prisklasse, som denne.

- For udover de vedligeholdelsesudgifter, der jo er på alt materiel, så er der faktisk ikke andet at påpege på Redrock S-modellen, opsummerer Jørn Riber.

Den næste sending Redrock S-modeller rammer Ribers Maskinimport om 14 dage. Og der er atter nye opgraderinger på vej. For kølesystemet på hydraulikken er efter sigende blevet forbedret.