Abonnementsartikel

Hvis du har en god fornemmelse af indholdet i ensilagestakken, er det nu du skal have fat i din rådgiver, så du kan blive indstillet til Årets Ensilagemester. Sidste tilmeldingsfrist er nemlig fredag 8. december.

Så hvis du synes, at ensilagen er blevet af fin kvalitet i år, kan det være en god ide at kontakte din kvæg- eller planteavlsrådgiver og høre, om du skal indstilles til konkurrencen Årets Ensilagemester.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hvert rådgivningscenter kan indstille to kandidater til konkurrencen. Ud af de indstillede vælges tre-fem finalister, der får besøg af et dommerpanel, og Årets Ensilagemester kåres på Dansk Kvægs Kongres 27. februar 2007.

Det gode håndværk

Godt håndværk er guld værd – eller i hvert fald en flaske rødvin. For udvælges du blandt finalisterne er der rødvin til både dig og din rådgiver.

Det er Specialudvalget for Foderproduktion og Græsmarksdrift, der for andet år i træk står bag konkurrencen. Og i følge Hanne Bang Bligaard fra Dansk Kvæg er det for, på en sjov måde, at sætte fokus på kvalitet og ikke kun omkostninger ved ensilageproduktionen.

- En Ensilagemester er en driftsleder, der formår at håndtere alle aspekter af ensilagehåndværket. Han eller hun har overblik over den samlede grovfoderkæde fra dyrkning til udbytte, kvalitet, svind, fodring og økonomi, lyder det fra Hanne Bang Bligaard.

Det er Specialudvalget for Foderproduktion og Græsmarksdrift, der for andet år i træk står bag konkurrencen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover æren kan Årets Ensilagemester løbe med en rejsecheck på 15.000 kroner.