Abonnementsartikel
Der er nye ostetyper på vej til de danske forbrugere. Løgismose Mejeri og Naturmælk har nemlig fået knap 1,2 mio. kroner i innovationstilskud fra Fødevareministeriet.
Pengene går til udvikling af hømælksoste og blå- og hvidskimmeloste på økologisk gedemælk, oplyser Mejeriforeningen.
Naturmælk har fået 799.420 kroner
- I det nye år skal to af vores leverandører til at fodre besætningerne med hø. Det giver mælken en helt særlig smag, som skal ud i ostene. Metoden er mest brugt i Alperne, men vi vil lave de langtidslagrede oste med danske karakteristika, siger mejerileder Leif Friis Jørgensen.
Løgismose Mejeri A/S har modtaget 390.488 kroner, som skal gå til at udvikle tre nye produkter baseret på økologisk gedemælk to nye typer blå- og hvidskimmelost samt en skærefast yoghurt i forskellige smagsvarianter.