Ikke mindre end 1,966 milliard kroner skal otte af de 25 EU-medlemslande tilbagebetale, fordi pengene uretmæssigt er blevet brugt til den fælles landbrugspolitik.

Det skriver EU-kommissionen på sin hjemmeside, og den store synder i den seneste revision af brugen af de fælles landbrugsmidler – den 23. i rækken siden 1995 – er Grækenland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den græske stat skal nemlig tilbagebetale hele 1,73 milliard kroner ud af de knap to milliarder kroner, der uretmæssigt er udbetalt.

Den største post i det græske misbrug af EU-landbrugsstøtte er 1,221 milliard kroner, som skal betales tilbage, fordi et dataregister over arealerne med oliventræer ikke virker efter hensigten, og fordi der ikke tilstrækkelig direkte kontrol med disse arealer.

Endvidere skal Grækenland tilbagebetale 279 millioner kroner, fordi landet mangler et system til at krydstjekke sin produktionsstøtte til bomuld, og fordi tjek af arealerne kom for sent og uregelmæssigheder ikke havde konsekvenser.

Og Grækenland skal tilbagebetale 231 millioner kroner, fordi kontrollen med arealerne til vindruer til produktion af rosiner var helt utilstrækkelig.

Spanien har fået en regning på 84 millioner kroner for utilstrækkelig kontrol med kompostering af frugt og grønsager, som var trukket ud af markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Holland skal tilbagebetale 42 millioner EU-kroner for at have lagt udgifter ind under et forkert EU-program.

Mindre end disse forseelser er begået af Tyskland, Finland, Frankrig, Luxemburg og Portugal, som hver især skal tilbagebetale mindre beløb til EU.