Abonnementsartikel

Effektivt Landbrug har omsider fået afgørelsen på, hvorvidt bladet kan fortsætte med at få portostøtte. Det kan avisen ikke.

Det er et udvalg under Biblioteksstyrelsen, der har truffet afgørelsen om, at bladet ikke opfylder kravene om at være en bred avis, der ikke henvender sig til en bestemt faggruppe.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det skriver landbrugsavisen.dk.

Der er tale om adskillige millioner mistede kroner i forhold til 2006. Her har prisen for uddelingen af bladet været omkring 30 øre pr. avis, og det tal ventes at stige til op mod fire kroner.

Den umiddelbare reaktion på afgørelsen er, at bladet fortsætter som dagblad. Den ændrede støtte får kun økonomisk betydning, og avisen vil ifølge Bøje Østerlund, ansvarshavende redaktør, således også udkomme som dagblad 2. januar.

- Og der ruller abonnementer ind, siger Bøje Østerlund til landbrugsavisen.dk, dog uden at ville komme ind på hvor mange, der reelt er tale om.

Ugeavis er også en mulighed

Ifølge Effektivt Landbrug selv er der på nuværende tidspunkt et oplag på 17.000. Hvor meget, det forventes at falde i 2007 med en abonnementspris på 1.385 kroner, vides ikke. Men til sammenligning oplevede Erhvervsbladet, som ligeledes har mistet støtten og går over til abonnementsbetaling, en nedgang på over det halve. Her er prisen sat til 495 kroner pr. årsabonnement, skriver landbrugsavisen.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den fynske landbrugsavis er tidligere udkommet som ugeavis, og det er fortsat en mulighed at vende tilbage til denne udgivelsesfrekvens.

Således skrev Bøje Østerlund den 8. december i et brev til modtagerne af bladet:

- I tilfælde af yderligere stramninger eller bortfald af portostøtten for 2007 vil Effektivt Landbrug vende tilbage som ugeavis, og den fulde abonnementsbetaling vil naturligvis blive tilbagebetalt.