Abonnementsartikel

Agro Products A/S har udviklet en ny støbejernsrist med en indbygget, drænet gummimåtte

For at imødekomme både hygiejne og dyrevelfærd i farestien har Agro Products A/S udviklet en ny støbejernsrist med en ventileret gummimåtte.

Risten består af kuglegrafit støbejern styrke GGG 40, og den har en længde på 120 centimeter og en bredde på 40 centimeter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Støbejernsristen har en indbygget perforeret gummimåtte, type APS-12040/10G, placeret i en forsænkning.

Den kan anvendes i farestier med fuldspaltegulve, hvor området med gummi placeres under soens skulder for at undgå skuldersår. Området med gummi er på 80 centimeter, og gummimåtten er drænet for at undgå fugt og for at give luft op igennem måtten til soen.

Risten indbygges på glasfiberbæringer og kan kombineres med plastriste. Denne godkendte nyhed har på Agromek fået tildelt to stjerner, og den er salgsklar fra januar 2007.

Viderudvikling af produkter

Agro Products har videreudviklet flere af deres produkter for at optimere områder som effektivitet, kvalitet, hygiejne og dyrevelfærd.

Virksomheden har arbejdet videre med den populære foderautomat, AP Swing, så den på Agromek kan præsenteres i tre varianter, nemlig Swing 2007 Midi, Swing 2007 Maxi og Swing 2007 Dobbelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foderautomaterne er ændret, så ifyldningshøjden er lavere. Samtidig opnås en hurtigere montage ved, at automaterne har justerbare montagefødder.

Reguleringen af fodertildeling er forbedret, idet det nu er muligt at fjernbetjene automaten fra inspektionsgangen. Dermed er det ikke nødvendigt at gå ind i stien.

Swing 2007 Dobbelt giver mulighed for at fodre grupper af smågrise på 80-90 styk. Den leveres med vandspejl i drikkeskålene, og der er central påfyldning af foder i automaten. De tre varianter af Swing 2007 kan leveres fra februar 2007 og er på Agromek godkendt som en enstjernet nyhed.

Firmaet har desuden udviklet nye slatech støbejernsriste type APS 18040/12 og APS 20040/12, der ifølge firmaet højner hygiejnen i stierne og samtidig kræver færre understøtninger.

Ristene kan anvendes til grise i alle størrelser, og de leveres i to længder på henholdsvis 180 og 200 centimeter. Spalteåbningerne er på 12 millimeter, og ristene kan leveres med eller uden renseåbning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved at bruge disse riste opnås en procentmæssig større flade af åbent areal i en svinesti, og dermed forbedres hygiejnen. Samtidig medfører en længere rist færre understøtninger. Ristene kan leveres fra februar 2007, og de har fået tildelt en stjerne på Agromek 2007.

Agro Products præsenterer ligeledes et nyt design inden for plastskillevægge til svinestalde, Flex-plank 500, 600 og 750. Skillevæggene er opbygget som en 35 millimeter cellestruktur i hårdt plastmateriale.

Plankerne leveres i fire forskellige højder og kan afkortes i længde og tilpasses de enkelte behov. Hermed opnås der ifølge firmaet utallige kombinationsmuligheder med gitre og rør, der bidrager til en bedre ventilation og dermed et bedre miljø for grisene.

Plankerne benyttes til sti-adskillelser og vægge til svin i alle størrelser, og leveres i hele stykker med flad top og bund, så der kan opnås et højt hygiejneniveau og rengøringsvenlighed, idet der ikke samles gødning fra grisene på disse steder. Plankerne kan leveres fra februar 2007.