I de senere år er der blevet fokuseret meget på kvaliteten af ensilagen.

Højtydende køer skal fodres med den bedste ensilage. Den professionelle landmand får taget analyse af afgrøden, inden den høstes for at opnå den bedste foderværdi. Til ensileringen anvendes det bedst tænkelige maskineri, og sammenpresningen i stakken foretages af de tungeste køretøjer. Alt sammen for at få lavet den bedste ensilage. Det koster, og det lykkes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det stiller i dag langt større krav til det udstyr, som skal udtage ensilagen. Der skal bruges store kræfter, når det skal stikkes eller skæres igennem ensilagen. Samtidig må redskabet ikke rive op i ensilagen eller efterlade en oprevet brudflade, som kan forårsage indsivning af luft.

Sker det, kan ensilagen lynhurtigt begynde at varme og dermed ødelægge det dyrt høstede grovfoder. I sidste ende kan det påvirke køernes ædelyst og forringe mælke kvaliteten.

Endelig må redskabet ikke spilde eller tabe den værdifulde ensilage mellem stakken og blandevognen eller frem til aflæsningsstedet i stalden. Kort og godt kan et dårligt eller forkert anvendt redskab til håndtering af ensilage være alt for dyr i anvendelse.

Stærkere og større

Som en naturlig konsekvens af de øgede krav til udtagning af ensilage, har Ålö netop introduceret en ny serie blokskærere med Silocut, som har væsentlige forbedringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For det første er hele bagrammen bygget op omkring fem tværgående firkantprofiler, som lodret er forbundet med udskårne forstærkninger. Nederst griber disse forstærkninger fat omkring selve tandbjælken.

Under udtagningen presses redskabet ned i ensilagen, så traktorens forhjul løftes fra jorden. Dernæst sættes knivsektionens nedadgående bevægelse i gang.

Disse voldsomme kræfter går igennem bagrammen. Derfor er der fokuseret meget på en solid overgang mellem bagramme og tandbjælke. Endvidere er området omkring fangkrogene udformet som kasser, der griber fat omkring tandbjælken.

Kraftigere tænder

For det andet er alle tænderne i tandbjælken nu de såkaldte konus II tænder, som hver kan modstå et tryk på 1.180 kg.

Den bevægelige knivsektion er på gavlpladerne lejret i 50 mm tykke aksler. På de større modeller er der desuden en lejring i midten. De to største modeller er udstyret med tre enten 90 eller 100 mm store cylindre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle størrelser leveres med en lukket knivsektion. Det sikrer en ”spildfri” håndtering af ensilagen.

Renere snit

For det tredje er selve knivene blevet endnu større. Det betyder at den reelle knivlænge pr. løbende meter er blevet større og længere.

Det giver både en større ”starteffekt” og bidrager til et renere snit. En anden væsentlig detalje er den skrå sidekniv. Denne konstruktion sikrer fuld skærekraft i den sidste del af friskæringen. Her skærer sidekniven op imod modskæret, som er en del af bagrammen

I testperioden har de store modeller været anvendt på store gummigede eller læssemaskiner. Det har resulteret i, at alle dimensioneringerne virkelig er blevet testet til det yderste.

Modellerne 190 og 230 kan derfor også leveres med ophæng til store BM.