Abonnementsartikel

Første gyllenedfælder nogensinde som arbejder kontinuerligt i marken. For den og andre egenskaber er den præmieret med en innovationspris for bedste nye produkt

Det er Agrometer, der præsenterer den spændende nyhed, der fik hæder og udmærkelse af den hollandske fagpresse, da den blev præsenteret på landbrugsmessen Agrovak i Holland i december 2006.

Gyllenedfælderen markedsføres under navnet SRS 5500 og er en tre-stjernet nyhed på den kommende Agromek-messe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokus på fleksibilitet

SRS 5500 er en bugseret slangetromle med nedfælder, der er udviklet i et tæt samarbejde med den hollandske producent Veenhuis.

Den forsynes med gylle via rør og slanger, som det kendes fra selvkørende gylleudlæggere, og en patentanmeldt guide-arm til slangen gør det muligt at skifte sprøjtespor ved returkørsel uden at foretage sig andet end at dreje på rattet.

SRS 5500 arbejder fint med nedfældere på 12 eller 16,5 meter og kan leveres både med slæbesko eller rulleskær. Dens lave egenvægt gør desuden, at den dels kan arbejde på meget våd jord og dels kan betjenes med en forholdsvis lille traktor på cirka 110 hk, hvis denne anvendes sammen med en 12 meter nedfælder.

Tilpasset pumpevogn

Der skal en effektiv pumpe til at forsyne SRS 5500 gyllenedfælderen, og derfor har Agrometer udviklet pumpevognen TPV 250.

Pumpevognen, der er en tre-stjernet nyhed, har en kapacitet på 250 kubikmeter i timen med et tryk på 11 bar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som noget helt nyt er den forsynet med både vandtank og luftkompressor, hvilket betyder, at tilkoblede slanger og rør kan tømmes og renses inden eventuelle flytninger.