Myndigheder og organisationer får nu mulighed for at kommentere den rapport om dyretransporter, som en arbejdsgruppe under Justitsministeriet netop har afleveret.

Justitsminister Lene Espersen lægger dog ikke skjul på, at hendes intention er at skærpe lovgivningen i indeværende folketingssamling, så man kan ramme de såkaldte brodne kar i transportbranchen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- De senere års kontrol af dyretransporter på de danske landeveje viser desværre med al tydelighed, at nogle transportører og chauffører ikke kan finde ud af at overholde reglerne om transport af dyr. Det er en helt uacceptabel situation, som vi hverken kan eller vil tolerere. Som jeg tidligere har sagt, er jeg derfor helt indstillet på at tage skrappere midler i anvendelse over for de brodne kar i transportbranchen, siger Lene Jespersen i en pressemeddelelse udsendt i dag fra Justitsministeriet.

- Jeg er meget tilfreds med nu at have modtaget arbejdsgruppens rapport, som bygger på en grundig gennemgang af de mest forekommende overtrædelser af reglerne om transport af dyr, og som indeholder en række velunderbyggede forslag til, hvordan en klippekortordning for både transportører og chauffører kan udformes, skriver justitsministeren.

Arbejdsgruppen foreslår en klippekortordning, hvorefter nærmere angivne overtrædelser af reglerne om transport af dyr skal udløse et "klip" og i sidste ende en frakendelse af retten til at transportere dyr.

De strafbare forhold, arbejdsgruppen peger på, er: overtrædelse af arealkravene med mere end 10 procent, overtrædelse af kravene til indvendig højde af køretøjet, kravene til ventilation, reglerne om dyrenes transportegnethed og reglerne om fodring og vanding samt overtrædelser af reglerne om tilstrækkelig strøelse.

Det foreslås, at tre klip inden for tre år udløser en betinget frakendelse af retten til at transportere dyr. Begås der herefter tre yderligere overtrædelser, som hver især udløser et klip, skal der ske ubetinget frakendelse af retten til at transportere dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Antallet af klip, der skal udløse frakendelse, er det samme uanset virksomhedens størrelse.