Abonnementsartikel

Salget af økologisk mælk i Storbritannien steg i de første 11 måneder af 2006 med mere end 28 procent til cirka 35 millioner liter, oplyser Milk Development Council ifølge dairyreporter.com.

De gunstige tal kommer i kølvandet på en efterhånden ophedet debat om goderne ved økologiske varer i forhold til konventionelle varer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den britiske miljøminister David Miliband tændte op under debatten, da han i et interview til Sunday Times sagde, at økologi er et livsstilsvalg og ikke ender ud i fødevarer, der er bedre end konventionelt producerede fødevarer.

Da økologiske fødevarer kun udgør fire procent af den samlede britiske fødevareproduktion har denne holdning længe været standard blandt britiske embedsmænd.

Men holdningen falder ikke i god jord hos eksempelvis den britiske Soil Association, der længe har slået et slag for, at blandt andet mindre brug af planteværn resulterer i en mere bæredygtig produktion og i sidste ende bedre produkter for forbrugerne.

De britiske forbrugere viser også stigende tendens til at købe økologisk. Specielt går det godt for de økologiske mejeriprodukter, hvilket blandt andet har fået den store butikskæde Tesco til at sætte mere spot på økologi og betale flere pund de næste år for at få flere landmænd til at lægge om til økologi.