Dyrskuer er for det meste noget, der foregår i sommermånederne landet over, men nogle af landets køer måtte af sted endnu en gang her i Januar. Vinterskuet på Agromek er blevet en tradition, og det samme gælder Alm. Brands pris til den sundeste RDM-ko.

I år var det formanden for Dansk Kvæg, Peder Philip, der skulle stå for vurderingen af de ti nominerede køers eksteriør i ringen. Forud var gået en pointgivning vurderet på deres forskellige nøgletal hjemme i besætningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her var givet point ud fra parametre som antal levendefødte kalve, ceelletal, holdbarhed og frutbarhed. Disse point havde køerne med sig i ringen, inden Peder Philip skulle placere dem i forhold til eksteriøret.

- Konkurrencen skal være med til at vise, at man godt kan have en god dyrskueko, som også klarer sig godt derhjemme og leverer et flot økonomisk resultat, lød det fra Lisbeth Holm, Dansire, i introduktionen til den endelige bedømmelse.

Fløjpladsen og dermed førstepladsen og en check på 25.000 kroner fra Al. Brand gik til Palle Bæk Jensen, Bindslev, for en ko, der indtil nu har nået tre laktationer. Den havde 50 point med sig fra pointgivningen, og så gjorde det ikke så meget, at den kun opnåede ni ud af 10 mulige i ringen.

Andenpladsen gik til Lars Bebe, Ringe, til en ældre dame, der har været igennem seks laktationer. Den havde 47 point med sig i ringen, hvor den opnåede de sidste otte og sluttede således på 55 point.

Hermed fulgte 2. præmien - sponsoreret af Bovilogisk og bestående at en check på 5.000 kroner.