I alle typer kartofler, og ikke mindst i spise-, proces- og læggekartofler gælder det, at de skal forsynes rigtigt godt med kali, der er helt afgørende for opbygning af bladmasse og transport af næringsstoffer.

- De fleste ved, at de skal være opmærksomme på fosfor, der er afgørende for rodvækst, rod- og knolddannelse, og selvfølgelig på kvælstof, der generelt er vækstmotoren. Men der skal også være et passende forhold mellem kvælstof og kali i kvalitetskartoflerne. Ikke blot gennem NPK-gødningen, men gerne at man tillige bredspreder patentkali, inden man begynder jordbearbejdning og lægning, siger Benny Jensen, der er planteavlsrådgiver ved BJ-Agro.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.