Verdens bedste kokke er i disse dage samlet i Lyon i Frankrig for at konkurrere om verdensmesterskabet i kogekunst - Bocuse d´Or.

Danmarks deltager, 32-årige Rasmus Koefoed, fik mandag den 22. januar besøg af fødevareminister Hans Chr. Schmidt. Ministeren ville gerne vise sin opbakning til kokken, der er med til at sætte dansk gastronomi på verdenskortet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det er ikke blot danskerens navn, der er med til at gøre Danmark synlig. Foruden konkurrencens obligatoriske ingredienser bruger Rasmus Koefoed nemlig lokale danske råvarer heriblandt sønderjysk rugbrød, Skagen-skinke, Herslev hvedeøl, æbleeddike fra Lilleø, gulerødder og jordskokker fra Lammefjorden, linemuslinger fra Limfjorden og selvplukkede Karl Johan-svampe fra skovene omkring Vordingborg.

- Rasmus brænder af engagement og for at vise, hvad han kan. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det nok skal gå ham godt på onsdag, hvor det store slag skal stå. Det er dejligt, at vi har en dansk kok, som har mod og lyst til at vise Danmarks ansigt i en konkurrence, hvor det virkelig kræver hjerteblod, sved og tårer, siger Hans Chr. Schmidt.

Det franske køkkens grand old man Paul Bocuse, der lægger navn til konkurrencen, kiggede også forbi for at hilse på den danske kok og ministeren. Paul Bocuse havde kun store ord tilovers for Rasmus Koefoeds evner, og han tror også, at det vil gå Rasmus godt i kokkenes VM.

Rasmus Koefoed deltog for første gang i Bocuse d´Or for to år siden, hvor han vandt en bronze-statuette. Hvis Danmark i år får guld, vil det være en sensation. Danmarks hidtil højeste placering var en sølvmedalje for 14 år siden, som kokken Jens Peter Kolbech bragte hjem til Danmark.