Abonnementsartikel

Den amerikanske præsident, George Bush, fik i nat dansk tid stående bifald fra Kongressen efter sin State of the Union tale, hvor han blandt andet lagde op til massiv vækst i bioethanolbranchen.

Præsidentens mål er at have nedsat brugen af almindelig benzin i USA med 20 procent inden 2017. Benzinen skal hovedsageligt erstattes af bioethanol og andre miljøvenlige alternativer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede i 2012 skal de nye brændstoftyper udgøre 7,5 millioner gallons, svarende til godt 28 millioner liter, mod 4,7 millioner gallons i år. Det har startet et boom i ethanol-destillerier i USA.

Ifølge Dagbladet Børsen udtaler analytikere over nyhedsbureauet Bloomberg, at præsidentens tale "betydeligt vil forbedre investorernes holdning til ethanol-æraen.

Desuden vurderer de, at "ethanol-talen", som talen er blevet døbt, over for den amerikanske befolkning er den afgørende psykologiske faktor, der får ethanol-bølgen til at rulle.

Det er et budskab, man sikkert har noteret sig hos Novozymes og Danisco, hvor enzym-ekspertisen og ethanol-forskningen kan fremstå særligt lovende, det store amerikanske potentiale taget i betragtning.