Abonnementsartikel

Mens en række forbrugere, producenter og regeringer verden over har udtrykt modstand mod genmodificerede afgrøder, er GMO-majs måske på vej til de danske marker, fortæller Økologisk Landsforening.

Majsen kan tåle at blive sprøjtet med ukrudtsmidlet Roundup. Det er firmaet bag Roundup, nemlig Monsanto, som har søgt om lov til at dyrke genmodificeret majs på marker i Skejby, Horsens og Brønderslev for at kunne foretage målinger og sammenligninger.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I dag dyrkes gensplejset majs i blandt andet Canada, USA, Japan og Bulgarien og den er godkendt til import i EU, hvor den kan bruges til foder og fødevarer, fortæller Økologisk Landsforening.

Men EU har endnu ikke selv tilladt dyrkningen af majsen. Det skal forsøget i Danmark være optakt til. Ud over de danske forsøg har Monsanto søgt eller har fået tilladelse til at dyrke Roundup-parat majs i en lang række andre EU-lande.

Hvis miljøminister Connie Hedegaard siger ja til ansøgningen, er det første gang i næsten 10 år, der gives tilladelse til forsøg med genmodificeret majs på dansk jord.