Abonnementsartikel

En uautoriseret virksomhed, Vinderup Kylling i Vinderup ved Holstebro, har haft uanmeldt besøg af Fødevarekontrollens Rejsehold.

Det skete, efter at Fødevareregionen kom på sporet af virksomheden, da en medarbejder fra afdelingen i Viborg var på rutinebesøg i en restaurant i Nykøbing Mors.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Medarbejderen fandt i en fryser en del kød, der var pakket i almindelige husholdningsplastikposer og ikke var mærket.

- Restauratøren kunne ikke gøre rede for, hvor kødet kom fra, og det skal man kunne ifølge loven. Til sidst fik vi ham til at fortælle, at det stammede fra Vinderup Kylling, fortæller N. O. Bjerregaard, chefembedsdyrlæge.

Vinderup Kylling viste sig ikke at være autoriseret hos Fødevarestyrelsen, som den type virksomhed skal være efter gældende regler. Men den var registreret hos SKAT.

- At virksomheden ikke er autoriseret betyder, at der ikke er nogen kontrol med hygiejnen på kødet, og det skaber en usikkerhed for forbrugerne, siger N. O. Bjerregaard.

Indehaveren af Vinderup Kylling er ansat på Rose Poultry Fjerkræslagteri i Vinderup, og kyllingerne stammer dels fra personalekøb på slagteriet, dels fra en grossalg herfra, da indehaveren, foruden at være ansat på slagteriet, også er registreret som engros-kunde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsen lukkede straks virksomheden, og lageret på 1.200 kilo kylling og 400 kilo burger- og kebab-kød er desuden blevet plomberet.

Nu er ejeren indstillet til en bøde på 15.000 kroner, og virksomheden har fået påbud om at trække alle de solgte vare tilbage. Alene for 2006 er der tale om mindst 10 ton. Og endnu værre for ejeren er det, at der ikke er fundet fakturer for videresalg på ni ud af de 10 ton kød. Derfor er regnskaberne beslaglagt og overgivet til SKAT.

- Situationen ville have været meget værre, hvis vi havde haft personer, der var blevet syge af kødet, men heldigvis var det ikke tilfældet, siger chefembedsdyrlægen.