- Det er meget fysisk krævende og faktisk lige som sport, hvor man også bliver nødt til at trække sig tilbage, når man når en vis alder, griner Tim Bushnell, når Grønteknik.dk spørger ham, om han stadigvæk arbejder som træklatrer til daglig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gør han ikke. Til gengæld deler han lystigt ud af sine mange erfaringer, som han har samlet i løbet af de sidste 26 år.

Den helt rigtige teknik

Og folk lytter til ham - også under Have & Landskab 2011, hvor der nærmest var kø ved Vermeers stand, hvor amerikaneren fra delstaten North Carolina, viste forskellige træklatringstricks - både nede på jorden og oppe på træet.

- Jeg giver folk en introduktion til alle slags udstyr og teknikker. Og så drejer det sig om at finde det helt rigtige udstyr og den helt rigtige teknik til klatreren afhængig af hans arbejdsopgaver og stil, så det bliver sikrere for ham at klatre. Det er jo en farlig branche, forklarer Tim Bushnell.

- Det bedste er, når nogle, jeg har mødt tidligere, kommer igen og siger, at de gjorde det, jeg har vist til dem, og det virkede, siger klatreeksperten, der blandt andet er med til arrangere VM i klatring.

Vermeer sælger i Danmark

Han er kommet til Slagelse med de nyeste klatreudstyr fra den amerikanske udstyrproducent Sherrill, der har en samarbejdsaftale med Vermeer, som har dansk base i Greve samt i Tørring ved Vejle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direktør Bent Tangemann, der står klar med en tyk varekatalog, lyder som et ekko af den amerikanske ekspert:

- Det handler ikke om at købe det dyreste udstyr, det handler om at købe det udstyr, der passer bedst, siger Bent Tangemann.