Abonnementsartikel
Til trods for fødevareskandalen i foråret 2006 og den efterfølgende fokusering på problemet, er der stadig virksomheder, som prøver at klatre over, hvor gærdet er lavest.
Fødevarekontrollens Rejsehold, har netop færdigbehandlet sagerne mod 12 virksomheder, hvor der ved en kontrolaktion 9. januar på Tåstrup Fryse/Køle Hotel blev konstateret større eller mindre uregelmæssigheder.
Sagerne ende med, at blot to af virksomhederne slap for sanktioner, mens andre har fået bøder fra 3.000 10.000 kroner. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
Andre slap med et påbud om at indsende dokumentation for destruktionen eller for indkøb, salg, transport eller indfrysning af varepartier.
- Aktionen har vist, at der stadig er virksomheder, der ikke lever op til de bestemmelser, som skal være med til at sikre forbrugerne ordentlige fødevarer.
- Det er virksomhedernes ansvar at sætte sig ind i reglerne og følge dem, siger Michael Rosenmark, der er leder af Fødevarekontrollens Rejsehold.