Abonnementsartikel

Ingemann Larsen A/S benyttede Agromek 2007 til at introducere de italienske Caffini sprøjter på det danske marked

Caffini har produceret landbrugsmaskiner siden 1924 og sprøjter siden 1980.

I dag producerer fabrikken et komplet program af sprøjter lige fra de mindste tågesprøjter til vinproducenterne og til store selvkørende marksprøjter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Derimellem produceres flere varianter af liftophængte sprøjter, lige som der også er flere modeller af trailersprøjter på programmet.

På Agromek viste Ingemann Larsen A/S en Caffini Prestige Paragon med en 2.800 liters tank og en malet sprøjtebom på 24 meter.

- Caffini hører til blandt de største producenter af sprøjter i Europa, og specielt virksomhedens brede sortiment og muligheden for at få bygget sprøjter nøjagtig som kunderne ønsker det, tiltaler os meget, siger Per Larsen, Ingemann Larsen A/S.

- Ud over den malede bom kan kunderne vælge imellem bomme af aluminium, galvaniserede bomme og bomme, som både er galvaniserede og malede, forklarer Per Larsen.

Den udstillede model var udstyret med hydraulisk affjedring og en pumpe med en kapacitet på 300 l/min.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som ekstraudstyr kan sprøjten leveres med automatisk styring, som får sprøjten til at følge traktorens spor. Desuden kan sprøjten leveres med luftassistance til bedre fordeling af sprøjtetågen ned i afgrøden.

Tid for selvkørende sprøjter

Caffini producerer to modeller af selvkørende sprøjter med tanke fra 1.250-3.500 liter. Lige som trailersprøjterne kan de selvkørende sprøjter leveres med forskellige bomtyper og bomme på op til 28 meter i bredden.

- Programmet af selvkørende sprøjter er særdeles interessant, og jeg er sikker på, at med strukturudviklingen i det danske landbrug hvor enhederne bliver større, vil flere og flere i fremtiden vælge den selvkørende løsning - også når der skal købes sprøjte, siger Per Larsen.

Hos Ingemann Larsen A/S på Mors kommer den italienske sprøjte til at dele udstilling med virksomhedens egen sprøjte, som bygges i Polen af italienske komponenter.