Abonnementsartikel

Udbrud af fugleinfluenza i flere europæiske lande, får nu Fødevarestyrelsen til at overveje at hæve risikoniveauet tidligere end planlagt.

Risikoniveauet er for tiden ”lavt”, men var planlagt hævet til ”middel” den 1. marts i forbindelse med fugletrækkene. Men styrelsen vurderer i løbet af denne uge, om den skæpede bevågenhed skal indføres allerede nu.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der har været udbrud i Ungarn, Rusland og i England, og det er især udbruddet i England, der har været overraskende, idet der ikke i 2006 blev påvist smitte i England.

- Det er klart, at de nye udbrud får os til at overveje situationen i Danmark, og det øger risikoen for, at vi igen får udbrud af fugleinfluenza, som vi så det i foråret 2006. De kommende dages udvikling og udfaldet af møderne i EU i begyndelsen af næste uge vil afgøre, om vi hæver risikoniveauet og dermed tager et strammere hold regler i brug i Danmark. Beredskabet er klar til at hæve niveauet, siger veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, Preben Willeberg.

Reglerne er beskrevet på Fødevarestyrelsens hjemmeside og i pjecen "Sådan beskytter du fugle og fjerkræ mod fugleinfluenza", der fås via styrelsens hjemmeside, www.fvst.dk, eller på biblioteket.

Fødevarestyrelsen anmoder befolkningen om at være opmærksomme på fund af større mængder døde svømme- og rovfugle. Hvis man finder mange døde fugle kan man indtelefonere fundet til Fødevarestyrelsens hotline på 7013 0012.