Når Dansk Kvægs Kongres løber af stablen senere på måneden i Herning Kongrescenter, er "Nye trends i økologisk mælkeproduktion" blandt andet sat på dagsordenen.

Camilla Kramer, der er økologikonsulent i Dansk Kvæg, ser nemlig mange spændende muligheder for mælkeproducenterne i at producere differentieret mælk, det vil sige mælk med særlige egenskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mejerierne mærker en stor efterspørgsel efter mælk, som enten har en særlig historie eller som har særlige egenskaber, og det mener jeg kvægbrugerne skal udnytte, siger Camilla Kramer ifølge Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret.

Forskellig fodring har indflydelse på mælkens karakter, hvilket gør det muligt at differentiere mælken allerede på bedriften. For eksempel giver fodring med majsensilage en sødlig og cremet smag mens fodring med lucerneensilage giver en fed eftersmag.

Det er også muligt at påvirke de sundhedsfremmende egenskaber ved mælken.

Derfor understreger Camilla Kramer, at produktion af differentieret mælk giver mælkeproducenterne - konventionelle som økologiske - en alternativ mulighed for at øge sin indtjening.

Camilla Kramer har inviteret Poul Pedersen, der er mejerichefen for Thise Mejeri, til at tale på kongressen. Han vil blandt andet fortælle om mejeriets afregningspolitik for differentieret mælk, og hvordan de håndterer markedsføringen.