Abonnementsartikel

I Landbrugsraadet er man ved at blive godt bekymrede over udviklingen med hensyn til, hvor mange dyrlægestuderende, der vælger produktionsdyr-sundhed eller fødevaresikkerhed som speciale.

Studieordningen på dyrlægeuddannelsen blev for nogle år siden ændret sådan, at man efter tre års studier skal vælge mellem fem specialer: Biomedicin, Fødevaresikkerhed, Hestesygdomme, Mindre husdyr og Produktionsdyrsundhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De studerende har netop valgt deres speciale, og der tegner sig et tydeligt billede. Mindre husdyr og Hestesygdomme er topscorerne blandt de studerende, mens Produktionsdyrsundhed og Fødevaresikkerhed ikke er så populære.

Kun 33 ud af 45 pladser på Produktionsdyrsundhed er optaget, og kun 1 ud af 30 pladser på Fødevaresikkerhed er besat, oplyser Landbrugsraadet.

- Allerede nu ses der mangel på dyrlæger til produktionsdyrspraksis i det vestlige og nordlige Jylland. Fortsætter denne tendens, vil der ikke gå mange år, før erhvervet står med en stor mangel på kvalificerede dyrlæger. Det er en beklagelig udvikling, lyder det fra Landbrugsraadet.

Landbrugsraadet vil i samarbejde med andre relevante parter søge at sætte fokus på problemet gennem debat og målrettede initiativer med henblik på at fremme interessen for produktionsdyr blandt de studerende.