Abonnementsartikel

Efter Mejlby Agros udstillingshal i Brønderslev nedbrændte for næsten to år siden, har medarbejderne hele tiden set frem - og nu kan de se frem til snart at flytte ind i en ny, større og mere moderne maskinforretning, der er indflytningsklar til maj

For snart to år siden raserede en brand udstillingshallen hos Mejlby Agro A/S' afdeling i Brønderslev. Udstillingshallen udbrændte, betonmurene væltede, og metalkonstruktionen smeltede.

I stedet for at slå de ansatte ud, tændte branden en ild i Mejlby Agros mandskab, der siden har satset på at bygge en ny, mere moderne og næsten dobbelt så stor maskinforretning i Brønderslev.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nu er byggeriet snart færdig, og Mejlby Agro forventer at kunne flytte ind til maj.

Mejlby Agro A/S består af en afdeling i Mejlby mellem Aars og Hobro og en afdeling i Brønderslev. Virksomheden har dermed godt fat i kunder i Himmerland og Vendsyssel.

Mejlby Agros hovedforhandlinger er maskiner fra John Deere, Lemken og Samson Agro.

Har holdt fast

Branden i marts 2005 ødelagde fuldstændig virksomhedens udstillingshal i Brønderslev.

- Udstillingshallen lå i forlængelse af værkstedet, så halvdelen af vores daværende værksted blev også berørt af branden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det satte planerne om noget nyt i gang, fortæller Preben Poulsen, den ene indehaver af Mejlby Agro A/S, om baggrunden for det nye byggeri, der for alvor er ved at tage form.

Der skete ingen personskader ved branden for snart to år siden, og generelt er virksomheden også sluppet helskindet fra episoden.

- Vi kan da godt mærke, at vi har manglet udstillingshallen og det blikfang, den gav. Det har gjort nogle ting mere besværlige, siger Preben Poulsen.

- Det har også betydet, at vi har holdt lidt igen med at hente nye maskiner ind på lager, supplerer Keld Fuglsang, der er nyudnævnt salgschef i Brønderslev-afdelingen.

- Men vi har haft en god rytme, hvor vi har solgt maskinerne, efterhånden som vi har taget dem ind. Vi har haft et produkt, som kunderne gerne vil have. Vi har i hvert fald holdt fast i salget siden, siger Preben Poulsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dobbelt så stort

Den nye adresse for Mejlby Agros Brønderslev-afdeling bliver Erhvervsparken 11, og Mejlby Agro bliver dermed nabo til LandboNord - nær Hirtshalsmotorvejen.

Der bliver lidt mere albuerum i de nye rammer, som bliver næsten dobbelt så omfangsrige, som de nuværende bygninger på Industrivej 43.

- Vi kommer til at råde over cirka 1.500 kvadratmeter salgsafdeling til vores traktorer, landbrugs- og høstmaskiner, fortæller Preben Poulsen.

- Desuden får vi mere plads til vores småmaskiner og i det hele taget mere plads til vores maskiner på have-/parkområdet. Vi får også en vaske- og en smedeafdeling, som blandt andet skal huse vores produktion af sneplove, forklarer Preben Poulsen.

Værkstedet i den nye forretning bliver et moderne servicecenter, som udover den normale serviceafdeling til reparation og vedligeholdelse af landbrugsmaskiner får plads til en klargørings-afdeling, det separate værksted til reparation af småmaskiner og den indendørs vaskeafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mejlby Agro får en portalkran installeret i loftet i værkstedet. Desuden bliver der indrettet mødelokaler på 1. sal, hvor der også bliver administration, omklædningsrum og kantine.

- I det hele taget ser vi frem til at få et nyt, flot, velfungerende værksted, siger Preben Poulsen.

Mere albuerum

Desuden ser han frem til lidt mere albuerum.

- Det bliver dejligt med al den plads, siger Preben Poulsen med et smil. Han bakkes op af Christian Olesen, som er salgskonsulent på have-/park- og vejområdet.

- Jeg begyndte hos Mejlby Agro i februar 2005, blot halvanden måned før branden. Så jeg har været vant til de trange kår, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu ser vi frem til en større have-/parkafdeling, der primært vil rumme John Deere-maskiner og redskaber dertil. Desuden får afdelingen sit eget værksted, så det bliver fint, siger Christian Olesen.

De større rammer betyder også plads til flere ansatte. Keld Fuglsang er som sagt blevet udnævnt til salgschef i Brønderslev-afdelingen, og det har skabt plads til Arne Jensen, der er begyndt som sælger til februar.

- Desuden skal vi have flere mand til vores butik, og det skal selvfølgelig være folk med forstand og viden på området, siger Preben Poulsen.

Ny butik

Faktisk ser en helt ny butik dagens lys, når Mejlby Agro tager si t nye hjemsted i brug.

Indtil nu har man ikke haft plads til diverse landbrugsartikler, for eksempel værktøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det bliver snart anderledes.

En del af den nye bygning bliver en 500 kvadratmeter stor, velassorteret butik, hvorfra Mejlby Agro kan servicere landmandskunderne med landbrugsartikler, værktøj og lignende.

Ville blive i Brønderslev

Siden planerne om et nyt byggeri begyndte at tage form, har det altid været meningen, at den nye bygning også skulle have adresse i Brønderslev.

- Vi har aldrig været i tvivl om, at vi ville blive i Brønderslev, siger Keld Fuglsang.

- Vi ligger godt, og vi er placeret helt centralt i Vendsyssel, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Både med hensyn til salg og service er det nemt at komme hertil, og både med vores nuværende og vores kommende placering ligger vi tæt på motorvejen, siger Keld Fuglsang.

Hos Mejlby Agro stopper de store tanker ikke, når man er flyttet ind i den nye bygning.

- Det stopper jo ikke med et nyt byggeri. At vi får en ny, større og mere moderne maskinforretning til os, vores arbejde og vores kompetencer. Og vi skulle gerne blive den foretrukne forhandler inden for de pågældende områder og mærker, siger Preben Poulsen.

- Og vi tror da på, at vi vil sælge mere. John Deeres markedsandele stiger, og det samme gør efterspørgslen efter deres maskiner og kravene til service heraf. Det kræver også mere af os, og det er vi klar til, siger Keld Fuglsang.