Abonnementsartikel

Lantmännen er blevet eneejer af det svenske fjerkræslagteri Kronfågel, der ejer Danpo i Danmark, og som er Nordens største inden for sit felt.

Det er den svenske landboorganisation LRF - Lantbrukarnas Riksförbund – der har solgt sine sidste ni procent aktier i Kronfågel. Eller betalt for at komme af med, skulle man nærmere sige, for med det fulde ejerskab følger der en check på 500 millioner svenske kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi vurderer, at vi med denne erstatning får dækket de tab og risici ind, som kan opstå i den kommende to-års periode, siger Thomas Bodén, bestyrelsesformand i Lantmännen.

Kronfågel, og ikke mindst Danpo, har – trods en stærk markedsposition i Sverige og Danmark – haft en meget anstrengt økonomi, og der er derfor i forbindelse med handlen lavet denne aftale om at dele de tab, der måtte komme i virksomheden til og med 2008.

I Kronfågel hilses eneejerskabet velkommen.

- Kronfågel får én ejer, som får det fulde driftsansvar. Det giver et entydigt mandat til at fortsætte arbejdet med rationaliseringer, der kan vende resultatudviklingen i selskabet, siger Jörgen Sallenhag, koncernchef i Kronfågel.

I maj 2005 overtog Lantmännen 91 procent af aktierne i Kronfågel fra LRF.