Abonnementsartikel

Flere års kritik af afviklingen af Danske Slagteriers delegeretmøde resulterer i år i en ny afviklingsform.

Der bliver lagt større vægt på at inddrage de delegerede i debatten, mens der skrues ned for de lange beretninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil i år indlede med et film, der skal komme rundt om alle de aktiviteter, Danske Slagterier har i gang, så de delegerede får et bedre indblik i brancheorganisationens arbejde. Og med dette som afsæt vil jeg i beretningen komme med kortere og præcise indlæg om færre emner, fortæller B.Claudi Lassen, formand for Danske Slagterier, forud for delegeretmødet i morgen.

Emnerne i den forkortede formands-beretning bliver blandt andet WTO-forhandlinger og bilaterale aftaler, hvor B. Claudi Lassen mener, at den danske regering ”har sovet i timen”, mens andre lande har indgået bilaterale aftaler som følge af WTO-forhandlingernes sammenbrud.

To ministre møder op

Delegeretmødet i Danske Slagterier har altid haft minister-deltagelse, og efter opsplitningen i et fødevareministerium og et forbrugerministerium, er der sendt invitationer til to ministre.

Derfor bliver der også korte indlæg på hver et par minutter til Fødevareminister Hans Chr. Schmidt og Forbrugerminister Carina Christensen som optakt til debatten.

Og for at sætte ekstra turbo på debatten har man valgt at ”pensionere” næstformanden, der altid har været selvskrevet til dette hverv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet hentes der en professionel ordstyrer udefra. Det bliver Cecilie Beck fra TV2, der skal lede debatten, der kan strække sig fra skuldersårene i staldene til fødevaresikkerheden i kølemontrene.