Abonnementsartikel

Agco, der er ved at udvikle nye stormejetærskere til det europæiske marked, regner med, at de nye maskiner kommer på markedet i slutning af 2008

- Lige nu kører vores prototyper af de nye hybridmaskiner og høster i New Zealand.

- Høsten i Europa var alt for nem i 2006, og derfor har vi valgt at afprøve maskinerne yderligere i New Zealand, hvor høsten er gået i gang, siger Martin Richenhagen, administrerende direktør for Agco Corporation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil de nye hybridmaskiner kunne ses på Sima-udstillingen i Paris i marts måned i år?

- Nej, det er alt for tidligt at vise dem frem i marts måned i år, hvor vi kun har prototyper, der ikke er helt færdigudviklede, konstaterer Martin Richenhagen på Maskinbladets spørgsmål.

Han forklarer, at salget af de nye hybridmaskiner vil gå i gang i slutningen af 2008.

Inden da vil Agco lancere sine nye rotormejetærskere, som blev introduceret i USA i 2006.

- De har fået en god modtagelse, og vi vil tage dem til Europa, hvor de antageligvis er velegnede i lande som Frankrig og Spanien, hvor høstforholdene er tørre, siger topchefen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinbladet har tidligere skrevet, at der er stor sandsynlighed for, at disse rotormejetærskere vil blive vist på Sima.

Bygges i Randers

Både Massey Ferguson og Fendt, som begge er en del af Agco Corporation, får deres stormejetærskere bygget i Dronningborg lidt uden for Randers.

På nuværende tidspunkt er der tale om konventionelle rystermaskiner, men det er allerede et stykke tid siden, at det blev offentliggjort, at nye hybridmaskiner med endnu større kapacitet er på vej – og at de skal bygges på fabrikken i Randers.

Hybridmaskiner har både en normal tærskebro og rotorer til udskilning af afgrøden i modsætning til rotormejetærskere, der ikke har en konventionel tærskebro.