Abonnementsartikel

Mandskabsstyrken er øget med 5-6 medarbejdere, siden Yding Maskiner og Horsens Maskinforretning fusionerede

Horsens Maskiner er ved at være klar til at tage imod kunder på det nye domicil på Egeskovvej i Industrikvarteret nord for Horsens.

En stor bygning på 3.600 kvadratmeter + 500 kvadratmeter i 2. etage fylder godt i landskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bygningen giver da også gode rammer om butik, kontor, værksted og maskinudstilling, og derudover er der gode pladsforhold til udstilling af brugte maskiner udenfor på den 28.000 kvadratmeter store grund.

Det vil kunder og andre interesserede kunne stifte nærmere bekendtskab til den 16. og 17. marts, hvor der dels er reception, dels åbent hus.

Tilpasset formålet

Det var ellers et brugt industrihus, Søren Næsborg var på jagt efter, for at han fysisk kunne fusionere Yding Maskiner og Horsens Maskinforretning, som han overtog sidste forår. Men der var i området ikke ledigt byggeri, der passede til formålet, så løsningen er blevet nybyggeri, der så til gengæld er blevet indrettet lige til formålet.

Butik og reservedelslageret er på cirka 700 kvadratmeter i to plan, kontor, salg, værkfører og lagerstyring er placeret i ét stort kontorlokale på 350 kvadratmeter. Værkstedet lægger beslag på godt 800 kvadratmeter og maskinudstillingen på cirka 1.800 kvadratmeter. Medarbejderfaciliteterne er placeret på 2. etage.

Har øget mandskabet med 5-6

Søren Næsborg har ellers haft god vind i sejlene, siden han fusionerede de to selskaber, selv om de indtil nu har haft to forskellige adresser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er således 22 medarbejdere ved indvielsen af det nye hjemsted. Det er fem til seks mere, end der var forinden i de to forretninger.

Det er over hele linien, der har været vokseværk. Det vil sige, at både hvad angår landbrugsmaskiner, skoventreprenør-maskiner og maskiner til have-park-området har der været stor efterspørgsel.

- Jeg har indtryk af, at den udbredte mangel på medarbejdere indvirker kraftigt på maskinindkøbet. Mange er nødt til at erstatte medarbejdere med maskiner, hvor det er muligt, siger Søren Næsborg.

Ferietur i Argentina endte med forhandleraftale

En af nyhederne, Søren Næsborg håber at kunne præsentere på åbent hus-dagene er Montenegro-vogne, som er hentet hjem fra Argentina.

Det var en ferietur til Sydamerika, der endte med en forhandleraftale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om det var ferie, kunne Søren Næsborg ikke dy sig for at kigge nærmere på maskinparken på argentinske landbrug. Her fik han specielt øje på nogle vogne, der blev brugt til at køre korn til opbevaring i ”siloer” i form af lange poser, og vogne, der brugtes til tømning af ”siloen”.

Vognene var af fabrikatet Montenegro, og fabrikanten dér var lige så interesseret i et samarbejde, så det endte med, at endnu et par dage af ferien blev brugt til at få en forhandleraftale på plads.

Blandt andet skulle vognene ændres til danske forhold, så vognbredden måtte reduceres fra 3,20 meter, som er standard i Argentina, til 2,50 meter, som de danske regler sætter som maximum.

Desuden blev der bestilt nogle vogne, der gerne skulle stå klar, når Horsens Maskiner åbner den nye forretning.

Det krydser Søren Næsborg fingre for nu, for ved afsejlingen fra Argentina var der strejke i havnen, så det bliver på et hængende hår, hvis de nye maskiner kommer på plads i udstillingslokalet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De vogne, der i givet fald kommer til landet er

* en 16 kubikmeter vogn med enkelt aksel

* en 21,6 kubikmeter vogn med boogie-aksel

* en 21.6 kubikmeter fire-hjulet vogn

Åbent hus

Ibrugtagningen af Horsens Maskiners nye bygning på Egeskovvej i industrikvarteret nord for Horsens markeres med:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reception fredag den 16. marts kl. 10-13

Åbent hus fredag den 16. marts kl. 14 – 21 og lørdag den 17. marts kl. 10 – 17.