Abonnementsartikel

Landbrugsraadet har netop valgt at inddrage Økologisk Landsforening i sin nye 17 mand store bestyrelse. Etableringen af den nye bestyrelse er et centralt element i en reform af Landbrugsraadets struktur.

- Det er en anerkendelse både af økologi og af de mange landmænd, forbrugere og virksomheder, der driver den økologiske udvikling, siger Evald Vestergaard, den nye formand for Økologisk Landsforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bestyrelsen får en forening med - med energi, idéer og holdninger - der er klar til at bidrage til udvikling af dansk landbrug, siger Evald Vestergaard.

- Det er ingen hemmelighed, at vi ikke deler synspunkter på alle områder. Men ved at sige ja til økologisk repræsentation, har de sagt, at de er parat til at tage debatten. Det er sundt, og det er fremadrettet, siger Evald Vestergaard.

Der har været en livlig debat bag kulisserne i forhold til sammensætning af Landbrugsraadets bestyrelse. Økologisk Landsforening har lagt vægt på, at foreningen medbringer nye erfaringer fra arbejdet med dyrevelfærd, miljø og produktion af kvalitetsvarer.

- Vores erfaringer i marken og på markedet kan bidrage til de mange udfordringer, landbruget står overfor. Samtidig har Landbrugsraadet signaleret, at de vil medvirke i den videre udvikling af økologiske fødevareproduktion. Det er meget godt for økologien, siger Evald Vestergaard.