Protein. Det er centralt for husdyrbruget, og Danmark importerer hvert år store mængder protein i form af blandt andet soja, der produceres i blandt andet Brasilien, USA og Argentina. Men hvad hvis vi satsede på at producere protein fra bælgsæd i Danmark? Hvor meget kunne vi så selv dække?

Det spørgsmål tog Jon Birger Pedersen, chefkonsulent, cand.agro, ved Seges, op på Fodringsseminar i Billund. Det gjorde han gennem et tankeeksperiment i form af en række beregninger baseret på spørgsmålet: "Hvad er den mulige produktion af protein fra bælgsæd i Danmark?"

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.