Abonnementsartikel

I takt med at landbrugsbedrifterne vokser til store produktionsvirksomheder, efterspørger landmændene i stigende grad konsulentbistand i ledelse og medarbejderhåndtering.

Som landmand er det ikke længere nok at være dygtig i stalden og marken. For i dag har mange landbrug stor produktion og flere ansatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det stiller helt andre krav end tidligere at håndtere det ledelsesansvar, der følger med.

I LandboSyds HR-afdeling mærker man en stor åbenhed blandt landmænd overfor de nye udfordringer.

- De tager meget positivt og professionelt imod de krav, der stilles til dem i dag. Mange ønsker at udvikle sig som ledere for på den måde at blive endnu bedre inden for deres felt, lyder det fra Kirsten B. Nielsen, HR-konsulent i LandboSyd.

I det kommende nummer af LandboSyd Nyt, fortæller hun, hvordan de nye vinde blæser ind over erhvervet.

- Teamsamarbejde, konfliktløsning, opstilling af vision, mission og mål er blevet nøgleord på besætningerne, siger Kirsten B. Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For landmanden er en velfungerende personalegruppe et afgørende succeskriterium. Og i fremtiden – med den forventede mangel på arbejdskraft - kan det blive særdeles vigtigt med en attraktiv arbejdsplads, når der skal rekrutteres personale.

Tidlig indsats løste op for konflikterne

En af de landmænd, der tager sit ledelsesansvar alvorligt, er Claus B. Jørgensen, der har en svinebesætning ved Tinglev.

Han har stort fokus på trivsel blandt sine fem ansatte, og derfor tilkaldte han hurtigt assistance hos LandboSyds HR-konsulent, da der opstod samarbejdsproblemer sidste år.

Som led i at sikre et fortsat stærkt teamsamarbejde har Claus B. Jørgensens driftsleder Christina Petersen desuden deltaget i HR-afdelingens kursus for driftsledere.

Claus B. Jørgensen er ikke i tvivl om, at han for fremtiden vil benytte sig af HR-afdelingen i bestræbelsen på at sikre en fortsat trivsel i personalegruppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

LandboSyds HR-team vokser første april i år til fem personer – hvoraf tre er HR-konsulenter.

Det sker som en konsekvens af det øgede behov for rådgivning i ledelse og medarbejderhåndtering.