Abonnementsartikel

- Hvert år er der landmænd, som mister deres landbrugsstøtte, fordi der ikke er angivet et rigtigt CVR-nummer på deres ansøgning om landbrugsstøtte i form af enkeltbetaling.

Sådan lyder det fra Direktoratet for FødevareErhverv (DFFE), som derfor opfordrer alle til at tjekke deres ansøgning en ekstra gang og sikre sig, at det er det rigtige CVR-nummer, der er fortrykt på ansøgningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det går typisk galt, når en landmand omdanner sin bedrift til et selskab, forklarer DFFE.

- Bedriften får i den forbindelse nyt CVR-nummer. Selvom det stadig er samme bedrift og samme person, er det strengt nødvendigt at overdrage betalingsrettighederne til det nye selskab og at sikre, at det fortrykte CVR-nummer på ansøgningen rettes til det nye CVR-nummer, oplyser DFFE.

- Direktoratet har ingen mulighed for at udbetale støtte til det nu ophørte CVR-nummer/virksomhed.

- Hvis CVR-nummeret bliver rettet på ansøgningen, men landmanden glemmer at overdrage betalingsrettighederne, kan direktoratet ikke se, at denne råder over betalingsrettigheder. I værste fald kan dette medføre, at landmanden mister enkeltbetalingen for det pågældende år, forklarer DFFE.

- I direktoratets system, anvendes CVR-nummeret som identifikation af en ansøger, fordi det betegner den juridiske enhed, som ejer bedriften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I ovennævnte situation betyder det, at landmanden, som ejer betalingsrettighederne er én juridisk enhed, mens det nye selskab, der sender ansøgningen, er en anden juridisk enhed.

- For at få tildelt enkeltbetaling skal det være samme juridiske enhed, der indsender ansøgningen og råder over betalingsrettighederne, forklarer DFFE.