sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Vi sikrer øget avlsfremgang gennem nytænkning, teknologi og data

00:00
Hastighed: ???x
02:09

Abonnementsartikel

CASA (Computer Assisted Semen Analysis) er et værktøj, der giver den bedste sæddata til at udvikle vores avlsarbejde. Det giver flere detaljer omkring vores sæd, hvilket gør, at vi kan koble data fra vores sæd og avlsbesætninger sammen

Det gør det muligt for os at udvikle beregninger, der automatisk kan selektere orner efter deres performance og ønskede egenskaber.

Vores mission er at skabe de bedste avls- og slagtedyr ved hjælp af nytænkning, teknologi og data. Med vores stærke genetiske baggrund og over 100 års erfaring i branchen, har vi den nødvendige viden og værktøjer til at hjælpe vores kunder med at skabe den bedste forretning.

CASA giver en standardiseret analyse, hvor sæden testes for motilitet, morfologi og koncentration af levende sædceller. CASA anvender billedanalyse til at vurdere sæden, hvilket giver større præcision og sikkerhed ved at bestemme indholdet i sæden. Det betyder, at vores kunder kan forvente identisk og garanteret kvalitet i alle doser.

Vi har investeret i tre CASA-systemer og bruger dem til at teste sæden fra alle vores cirka 800 orner ved Ornestation Mors, både ved første spring og gennem hele ornens levetid. Det betyder, at alt sæd leveret fra Danish Genetics og Ornestation Mors - inklusive produktionssæd - er testet med CASA.

CASA-teknologien er ikke kun begrænset til avlsbranchen, men anvendes også i andre brancher såsom medicin og forskning. Fordelene ved CASA i forhold til andre metoder til at analysere sæd er, at CASA-teknologien giver mere præcise og objektive resultater. Traditionelle metoder, såsom mikroskopi, er afhængige af menneskets syn og kan være subjektive og mindre præcise.

CASA-teknologien anvender billedanalyse til at vurdere sæden, hvilket giver større sikkerhed ved at bestemme indholdet i sæden. CASA-teknologien er også hurtigere og nemmere at anvende. Det giver mulighed for en række forskellige rapporteringer, hvilket giver indsigt i hver enkelt orne og dermed også mulighed for, at kunderne kan træffe informerede beslutninger om valg af sæd og sikre, at de modtager sæd af høj kvalitet med præcise detaljer om indholdet.