Lyt til artiklen:

Agtech-firmaer blomstrer i Irland

00:00
Hastighed: ???x
01:21

Abonnementsartikel

Virksomheder i AgTech-industrien spirer i stort antal omkring den irske hovedstad Dublin i disse år, og udviklingen af fremtidens landbrugsløsninger er allerede en eftertragtet eksportvare.

De cirka 4400 personer, der arbejder indenfor området, genererer ifølge Leo Clancy, der er direktør for Enterprise Ireland, allerede eksportindtægter til Irland for i omegnen af syv milliarder Euro årligt, og det tal vil direktøren have til at stige markant de kommende år.

Det skal blandt andet ske ved, at den irske stat hjælper med at skabe innovative miljøer og scener for AgTech miljøet, så de gode idéer kan finde sammen med de bedste samarbejdspartnere og give startups adgang til investorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at samle og generere viden er den irske stat i fuld gang med at samle AgTech virksomhederne i klynger med tæt kontakt til praktiske landbrug, så forskere og virksomheder kan høste og dele viden, der ofte kan afprøves i praksis lige uden for kontoret.

Målet er at gøre irsk landbrug til en af frontløberne i en mere produktiv og miljørigtig landbrugsproduktion, der med base i stolte irske traditioner skal sikre fremtidens fødevareproduktion samtidig med at der tages hånd om fødevaresikkerheden og de miljømæssige aspekter af landbrugsproduktionen.

Fremtidens produktion er ifølge organisationen Enterprise Ireland grundlagt i innovationen fra universiteter, familieejede virksomheder og entreprenante landmænd.