Abonnementsartikel

Danfoil har forøget arbejdsbredden på firmaets nye bom, der nu rækker 36 meter. En ny bom på hele 40 meter er også under udvikling

Sprøjteproducenten Danfoil er klar til et stort, bredt 2007. Firmaet har nemlig lanceret en ny bom på hele 36 meter for at følge med efterspørgslen på større effektivitet.

Med sådanne arbejdsbredder, stilles der store krav til konstruktionen. Derfor er den nyudviklede bom forstærket på flere områder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den inderste del af bommen, det vil sige det inderste bomrør, har fået større diameter, og bomtårnene er også blevet gjort kraftigere. Samtidig har de fået monteret en ekstra hydraulikcylinder på for at sikre en mere jævn ind- og udklapning af den store bom.

Men det slutter ikke her. I øjeblikket arbejder den nordjyske virksomhed på en 40 meter bred bom, der for alvor skruer kapaciteten i vejret.

Både bommen på 36 meter og den større bom på 40 meter bliver tilgængelig på ConCorde-trailersprøjten.

Tilsætter luft

Danfoil har i mange år kørt med specielle forstøverdyser i stedet for traditionelle dyser. Det har den fordel, at væskemængden kan reduceres. Firmaet anbefaler en normal væskemængde på 30-40 liter pr. hektar.

Det giver omkring 100 hektar pr. tankfuld, og med en 36 eller 40 meter bred bom har det unægtelig kapacitetsmæssige fordele.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nordjyske virksomhed kan også levere sprøjter med et injektionssystem. For brugeren betyder det, at han kan dosere forskellige kemikalier individuelt og uafhængige af hinanden ude i marken.