Der er sket meget, siden Jens Horsbøl og Benny Pedersen i 1988 overtog Wima Maskinforretning.

I landbrugskredse er firmaet kendt for at være forhandler af hele Claas-programmet og for at sælge og reparere Claas Jaguar finsnittere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over Claas-maskinerne forhandler firmaet også Wima-vognen samt Danfoil og Tecnoma marksprøjter.

Et besøg i det vestjyske firma på en regnfuld dag i marts måned vidner om, at firmaet og de 11 ansatte for alvor har fået gang i produktionen af vogne.

På værkstedet arbejdes der på højtryk med at svejse de firkantede stålrør sammen og med at skære vandfaste finérsider til, så vognene opfylder kundens ønsker og behov.

Dansk producerede vogne

Hvor det tidligere var landbruget, der fik glæde af vognene fra Wima og Solus, kommer firmaets produktion af vogne nu også golfbaner, kommuner, boligforeninger, kirkegårde og industrien til gode.

- Vi har valgt selv at producere vognene, siger Jens Horsbøl og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selv om mange snakker om, at det ville være billigere at få vognene produceret i Østeuropa, har vi valgt at producere dem på værkstedet her i Bølling.

- Dels passer det os godt at drive en virksomhed med masser af aktivitet, og dels giver det mulighed for at have en mere jævn arbejdsfordeling hen over året.

- Hvor vi tidligere havde meget travlt med at reparere og servicere landbrugsmaskiner i vækstsæsonen og relativt god tid om vinteren, har vi nu mulighed for at planlægge produktionen af vognene, så der er en jævn arbejdsmængde hele året rundt.

- Tilmed giver mange af vores kunder også udtryk for, at de har det godt med at købe en dansk produceret vogn, kommer det fra Jens Horsbøl.

Fra Wima til Solus

Med købet af firmaet Solus er det meningen, at alle de vogne, der produceres, skal sælges under Solus navnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Solus mini- og specialvogne fremstilles af firkantede stålrør, stålbund, vandfaste finérsider og varmgalvaniseret chassis. Ladet har kraftige hængsler og er beslået med kantskinner af U-jern.

Vognene leveres som standard med lys og støttehjul. De kan udstyres med hydraulisk tip og bremser, så de kan indregistreres.

Solus-vognene fås i flere modeller fra 500 kg til 8.000 kg, og kan fremstilles efter kundens ønsker og behov.

Slamsugere, gylle- og spulevogne

Foruden vogne fremstiller Wima/Solus Maskinforretning også slamsugere, gylle- og spulevogne.

Slamsugerne er især tiltænkt minkavlere og andre, der har behov for at få tømt gyllekanaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slamsugerne sælges i størrelser fra 750 liter til 6.000 liter.

Spulevognene sælges til større landbrug, der har valgt selv at rense dræn med videre i stedet for at betale maskinstationen for at løse opgaven.

Gyllevognene fås i størrelser fra 5.000 til 10.000 liter. 423808-1