Abonnementsartikel

Pressemeddelelse fra NMBU (Norges Miljø- og Biovidenskabelige Universitet): Smågrise, der spiser foder med gær dyrket på sukker fra træ, har færre problemer i tarmen ved fravænning.

Gær er let fordøjeligt og derfor velegnet som proteinkilde i dyrefoder. Kød er en værdifuld proteinkilde i den norske kost, men i Norge har vi ikke landbrugsjord nok til at producere alt det protein, vi skal bruge til dyrefoder. Derfor er vi afhængige af at importere proteinrige foderingredienser, såsom soja og raps.

En af de få muligheder vi har for at øge selvforsyningsgraden er derfor at udvikle alternative proteinkilder, som ikke optager landbrugsjord, der anvendes til fremstilling af fødevarer til mennesker.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.